Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii nu se mai asunde și dă cărțile pe față!

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii şi-a exprimat iritarea faţă de liderii mondiali care „vorbesc” despre schimbările climatice, dar „nu acţionează”, într-o conversaţie privată despre summitul COP26, care va începe pe 31 octombrie la Glasgow.

În timp ce deschidea joi noua sesiune a Parlamentului galez, regina Elisabeta, în vârstă de 95 de ani, a fost auzită, din cauza microfonului său rămas deschis: „Extraordinar, nu-i aşa? Am auzit vorbindu-se despre COP … Încă nu ştiu cine vine. Nu am nicio idee”.

Ştim doar persoanele care nu vin … Este foarte iritant când vorbesc, dar nu acţionează”, a continuat Regina Elisabeta a II-a. 

Elin Jones i-a replicat: „Exact. A venit vremea acțiunii …și chiar mă uitam azi dimineață la televizior, la nepotul dumnevoastră (Prințul William) spunând că nu are niciun sens să mergem în spațiu, trebuie să salvăm Pământul”.

Regina a zâmbit și a spus: „Da, am citit și eu”, potrivit The Guardian.

Printre liderii care nu şi-au confirmat încă participarea la summitul ONU privind combaterea schimbărilor climatice, care va avea loc timp de două săptămâni la Glasgow, în Scoţia, începând din 31 octombrie, se numără preşedintele chinez Xi Jinping, preşedintele rus Vladimir Putin şi premierul indian Narendra Modi, transmite Agerpres. 

La rândul său, preşedintele american Joe Biden se va deplasa la Glasgow pentru Conferinţa ONU pentru combaterea schimbărilor climatice, a confirmat joi seara Casa Albă. Teoretic, 120 de lideri sunt așteptați să participe la summit.

Regina Elisabeta a II-a urmează să participe la evenimentele COP26, cât și la o recepția diplomatică de deschidere a summitului, împreună cu Prințul Charles, Ducesa de Cornwall și Ducele și Ducesa de Cambridge, William, fiul lui Charles, și soția sa Kate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole