Reguli drastice în țările europene pentru limitarea infecției cu Covid-19: „Ne aflăm într-o situaţie îngrijorătoare”

Masca de protecție a devenit obligatorie în spațiile publice deschise din Bulgaria și Germania după ce numărul cazurilor noi de coronavirus a crescut îngrijorător în ultimele zile.

În Berlin este obligatorie masca de protecție în piețe, la cozi şi pe 10 străzi comerciale foarte circulate, însă nu a fost decis un nou lockdown în scopul limitării infectării cu noul coronavirus în capitala germană, relatează Reuters. Incidenţa virusului la Berlin a crescut la 87,9 cazuri la 100.000 de locuitori în decurs de şapte zile, aproape dublu faţă de media naţională de 45,5, conform ultimelor cifre difuzate de institutul de boli infecţioase Robert Koch.

Primarul Michael Mueller a făcut apel la locuitorii capitalei să respecte noile măsuri, mai drastice, care cuprind şi limitări ale petrecerilor, cu scopul de a evita suspendarea, din nou, a vieţii sociale.

„Ne aflăm într-o situaţie îngrijorătoare, iar în afara unui lockdown politicienii nu au prea multe opţiuni în privinţa măsurilor pe care să le adopte tocmai pentru a evita să se întâmple acest lucru”, a explicat primarul, citat de Digi24.ro.

Reguli drastice și în Bulgaria

Începând de joi, masca de protecție devine obligatorie în toate spațiile exterioare ale Bulgariei, după ce numărul noilor infectări a depășit un nou record.

Kostadin Angelov, ministrul bulgar al Sănătății, a declarat că purtarea măştii împreună cu distanţarea fizică şi dezinfectarea frecventă vor încetini răspândirea virusului cu aproximativ 30% şi vor ajuta la prevenirea situaţiei în care sistemul sanitar va fi copleşit.

”Ne aşteptăm ca rata infecţiilor sa scadă dacă oamenii respectă cu stricteţe măsurile. Scopul nostru principal este de a reduce numărul de cetăţeni bulgari infectaţi, astfel încât mai puţini oameni să fie nevoiţi să meargă la spital şi mai puţini să moară în spital”, a spus oficialul.

Bulgaria a raportat marţi 1.024 de noi cazuri de infectare, cel mai mare număr de la anunţarea primelor cazuri din această ţară, în luna martie.

1 COMENTARIU

  1. CoronaMelder , aplicația de avertizare a coronavirusului guvernului olandez, a fost descărcată de 3,7 milioane de persoane – peste un sfert din populația olandeză, potrivit cercetărilor efectuate de GfK. Aplicația este deosebit de populară în rândul olandezilor în vârstă, 30% dintre copiii cu vârsta cuprinsă între 50 și 65 de ani o au pe smartphone-ul lor, relatează ANP.

    Aplicația utilizează Bluetooth pentru a ține o evidență anonimă a contactelor apropiate. Dacă cineva testează pozitiv pentru coronavirus și îl raportează în aplicație, aplicația va trimite o notificare tuturor celorlalți utilizatori ai aplicației care au fost în vecinătatea pacientului mai mult de 15 minute.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

PREMIERĂ: Armata României intră în grevă!

Într-un act fără precedent în istoria Armatei României, Comitetul de Acțiune pentru Desclavagizarea Armatei României a emis o notificare oficială, prin care anunță declanșarea...