Reinfectarea cu coronavirus este mai severă comparativ cu infectarea inițială?

Fiecare val epidemic vine cu un fenomen – ce-i drept mai rar – dar care există: reinfectarea. O persoană deja infectată cu noul coronavirus nu este, așadar, la adăpost de o nouă infectare.

Un cercetător a studiat reinfectările înregistrate în țara sa Qatar. El a analizat, în special, evoluția simptomelor Covid-19 și a urmărit în ce măsură o reinfectare este asociată cu o formă mai gravă de Covid-19.

Trebuie precizat că o reinfectare este confirmată printr-un test PCR pozitiv efectuat după 90 de zile de la prima infectare. În perioada studiului în Qatar, au fost identificate 1.304 cazuri de reinfectare. Simptomele acestor persoane au fost comparate cu cele observate în infectarea inițială la persoane de același sex, vârstă, naționalitate.

Studiul a ajuns la concluzia că peresoanele reinfectate prezintă un risc mai mic cu 90 de spitalizare sau de deces, comparativ cu persoanele  aflate la prima infectare.

Autorii studiului nu au observat niciun deces și nicio spitalizare în grupul persoanelor reinfectate. Ele au dezvoltat forme ușoare de Covid-19, transmite Futura Sante.

Rezultatul nu este surprinzător. Infecția inițială și imunitatea conferă o protecție solidă contra infecției și formelor simptomatice. Durata acestei protecții trebuie definită, dar se pare că durata medie între prima și a doua infectare, în cazul persoanelor studiate este de 277 de zile, respectiv 9 luni.

Aceste reinfectări au fost înregistrate în 2020, când în Qatar nu era în circulație varianta Delta.

Mai multe articole...

1 COMENTARIU

  1. Fauci spune că „va trebui să începem să trăim cu COVID.” Fauci a spus că acest nivel actual de infecție este „inacceptabil”. „Vreau să spun, am auzit oameni spunând, de înțeles, că încearcă să caute o măsurătoare pe care să o dea publicului că va trebui să începem să trăim cu COVID. Cred că așa este, pentru că nu cred că o vom eradica. Am eradicat doar o singură infecție a omenirii și aceasta este variola. Nu cred că o vom elimina”, a spus expertul în boli infecțioase.
    Fauci a spus că boli precum malaria, poliomielita și rujeola au devenit aproape inexistente prin „o campanie de vaccinare foarte, foarte, foarte intensă”.

    Fauci în ultimul său interviu. Citez. Nu sunt vaccinat, Nu şi Nici familia mea. Dar ce înseamnă asta pentru noi cetățenii? De ce familia ta este diferită de a mea sau de a noastră?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole