Renault, scădere a veniturilor cu 1,1% în primul trimestru al acestui an

Renault a raportat o scădere a veniturilor cu 1,1% pentru cele trei luni până în martie, în timp ce se lupta să scape de consecințele pandemiei COVID-19. Sub directorul executiv Luca de Meo, care a preluat frâiele în iulie anul trecut, compania caută să producă mai puține mașini și să se concentreze asupra celor cu marje mai mari. Deocamdată, însă, pandemia dă dureri de cap tuturor.

Renault a obținut o creștere a prețurilor vehiculelor în trimestrul al treilea trimestru consecutiv, deși acest lucru nu a fost suficient pentru a compensa lovitura venită din scăderea stocurilor. La fel ca și ceilalți producători auto, Renault s-a confruntat, de asemenea, cu o penurie globală de chip-uri semiconductoare și nu a reușit să beneficieze la fel ca unii rivali, inclusiv Daimler și Volkswagen, de o piață auto în revenire în China.

De altfel, francezii au renunțat anul trecut la principala afacere cu autoturisme din China din cauza pieței slabe de acolo și este dependentă de piața europeană, unde există încă blocaje pentru a aborda criza.

„Suntem încă departe de a fi într-o situație normală”, a declarat șefa finanțelor Renault Clotilde Delbos. Renault, care produce și mărcile Dacia și Lada și are o unitate de finanțare, a declarat că vânzările totale au scăzut la 10 miliarde de euro (12 miliarde de dolari) față de un anul anterior.

Si ar fi crescut cu 4,4% fără impactul valutar. Vânzările de mașini, ca volum, ale mărcii Renault au crescut cu 1,1% față de primul trimestru al anului 2021, dar acest lucru a fost cu mult în spatele saltului de 21,2% al Volkswagen din perioada respectivă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...