Republica Moldova sărbătorește „Limba noastră cea română”

Mai multe evenimente culturale vor avea loc marţi la Chişinău şi în alte localităţi ale Republicii Moldova în cadrul celei de-a 32-a ediţii a Sărbătorii Naţionale „Limba noastră cea română”, informează MOLDPRES.

Potrivit Direcţiei Cultură a Primăriei municipiului Chişinău, şirul de evenimente festive va începe la ora 09:00 cu o liturghie care va avea loc la Cimitirul Central.

Scriitoarea şi criticul literar Maria Pilchin va prezenta o pledoarie dedicată poetului Alexei Mateevici, urmată de un recital de poezie cu genericul „Odă limbii române”.

Inaugurarea oficială a Sărbătorii Naţionale „Limba Noastră” este prevăzută pentru ora 10:00, printr-o depunere de flori la monumentul domnitorului Ştefan cel Mare şi Sfânt.

Desfăşurarea evenimentelor tematice va fi asigurată cu respectarea măsurilor anti-coronavirus. De asemenea, pe parcursul zilei, voluntarii Centrului Municipal de Tineret din capitală vor distribui dezinfectant şi măşti de protecţie participanţilor la evenimentele anunţate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
energie_bursa

Românii fac economie la energie. Consumul populației a scăzut cu aproape...

Prețurile în creștere la energie i-au făcut pe români să consume mai puțin. Consumul populației, în 2022, a fost cu aproape 10% mai mic.  Consumul...