Republicanii au câştigat majoritatea în Camera Reprezentanţilor din SUA

Republicanii au câştigat majoritatea în Camera Reprezentanţilor din SUA, potrivit ultimelor informații de peste Ocean despre alegerile intermediare (midterms).

Republicanii au obținut cele 218 locuri de care aveau nevoie pentru a deține majoritatea în Camera Reprezentanților, arată noile estimări ale televiziunilor americane, citate de Reuters. Victoria este una la limită, sub așteptările partidului, însă suficientă pentru a bloca inițiativele legislative ale președintelui Joe Biden, în următorii doi ani.

Potrivit BBC, în ciuda faptului că marja partidului în Camera Reprezentanților nu este foarte densă, se pare că e suficientă pentru a bloca agenda președintelui Joe Biden pentru următorii doi ani.

Republicanii au câștigat majoritatea: Biden, prima reacție

Într-o primă reacție după aflarea rezultatelor, președintele american Joe Biden – membru al Partidului Democrat – i-a felicitat pe republicani, după câștigarea majorității locurilor în Camera Reprezentanţilor.

Voi lucra cu oricine dorește să lucreze cu mine – republicani sau democați, pentru a acționa”, a afirmat Biden, potrivit Agerpres. Biden a mai adăugat că liderul de la Washington a transmis, totodată, că „alegerile de săptămâna trecută au demonstrat puterea şi rezistenţa democraţiei americane. A fost o respingere masivă a celor care pun la îndoială rezultatele alegerilor, a violenţei politice şi a intimidării”.

Republicanii: „Americanii sunt pregătiți pentru o nouă direcție”

Americanii sunt pregătiţi pentru o nouă direcţie”, a anunțat, într-un mesaj pe Twitter, liderul republicanilor din Camera Reprezentanţilor, Kevin McCarthy.

După eşecul din Senat, partidul conservator va avea însă doar o majoritate foarte restrânsă în camera inferioară, departe de „valul uriaş” promis de Donald Trump, care şi-a anunţat totuşi marţi seara o nouă candidatură la Casa Albă.

Actualul lider al reprezentanților republicani, Kevin McCarthy, va avea o misiune dificilă. Și anume aceea de a-i uni pe toți aleșii republicani pentru voturi critice, precum finanțarea guvernului și a armatei. Partidul este divizat pe teme precum candidatura lui Donald Trump pentru un nou mandat de președinte, având în vedere că unii republicani îl consideră vinovat pentru rezultatele sub așteptări din alegerile parțiale, subliniază Reuters.

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole