Restaurantul lui „Pescobar” din Herăstrău a fost închis de ANPC

Inspectorii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) au luat o decizie șocantă astăzi, închizând celebrul restaurant al lui Pescobar din Herăstrău, Taverna Racilor. Controalele amănunțite efectuate în acest local au dezvăluit nereguli grave în gestionarea mărfii, care au pus în pericol sănătatea publică.

Restaurantul Taverna Racilor, situat în zona Herăstrău din București și deținut de cunoscutul Pescobar, a devenit subiectul principal al discuțiilor după ce inspectorii ANPC au făcut publice constatările lor șocante. Problemele semnalate de inspectorii ANPC s-au referit în principal la modul în care marfa era stocată și păstrată în acest restaurant de renume.

Într-o declarație oficială, șeful ANPC, Horia Constantinescu, a explicat că principala problemă a constat în condițiile necorespunzătoare de depozitare a mărfurilor. Potrivit acestuia, marfa era ținută în camioane parcate pe aleea Parcului Herăstrău, unde temperaturile și condițiile de igienă erau departe de standardele necesare pentru păstrarea alimentelor.

Această decizie vine la scurt timp după ce ANPC a închis și shaormeria lui Tzancă Uraganu din Ploiești în luna august, în urma unor nereguli similare legate de igiena și depozitarea alimentelor. Restaurantul lui Pescobar era cunoscut pentru preparatele sale tradiționale și atmosfera sa relaxantă, dar acum se confruntă cu o perioadă dificilă, iar viitorul său rămâne incert.

Această închidere a restaurantului lui Pescobar din Herăstrău ridică întrebări privind standardele de igienă și siguranța alimentelor în industria ospitalității din România și subliniază importanța controalelor periodice efectuate de autorități pentru a asigura siguranța publicului și a calității produselor alimentare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole