Restaurarea catedralei Notre-Dame: Câți arbori au fost sacrificați?

Pentru restaurarea catedralei Notre-Dame de Paris au fost tăiaţi 1.200 de stejari de excepţie din mai mult de 200 de păduri din Franţa, potrivit francetvinfo.fr.

Pentru refacerea ramelor şi a turlei, distrusă parţial acum doi ani şi jumătate de incendiu, mai mult de o mie de arbori au fost donaţi în ultimele luni. Ca să fie selectaţi, aceşti arbori trebuie să îndeplinească criterii de grosime şi lungime.

Până când vor ajunge să ocupe un loc central în catedrală, arborii trebuie să treacă prin gater, să se usuce un an întreg înainte de a fi folosiţi la reconstituirea turlei şi a suportului ei.

Un apel de candidatură a fost lansat miercuri artizanilor. „Este un apel la mobilizare generală pentru întreprinderile de orice fel care au competenţe privind monumentele istorice şi în domeniul acoperişului din lemn şi al schelelor”, a explicat Jérémie Patrier-Leitus, director însărcinat cu restaurarea Notre-Dame. Dosarele trebuie trimise înainte de 16 noiembrie.

Lucrările de restaurare ar trebui să se încheie în 2024.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

Tânăr de 33 de ani, dispărut subit de patru zile din...

Familia tânărului a apelat la Poliție, dar până acum pe site-ul IGPR numele acestuia nu figurează la persoane dispărute. Cotidianul Puterea a fost contactat astãzi...