Restricțiile în București se prelungesc cu încă 14 zile. Școlile rămân online

Traian Berbeceanu, prefectul Capitalei, și Nicușor Dan, primarul general, au anunțat, la finalul ședinței Comitetului de Urgență că restricțiile instituite deja în București vor fi în vigoare și în următoarele două săptămâni.

Din cauza menținerii la peste 3 la mie a ratei de infectare în Capitală, școlile rămân în sistem online, restaurantele, teatrele etc. rămân închise, masca se poartă în continuare peste tot, inclusiv în spații publice deschise.

Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență din București s-a reunit azi pentru a decide ce măsuri vor fi luate în următoarele două săptămâni. Cum duminica incidența cazurilor de infectare cu coronavirus era de 3,79 s-a decis prelungirea restricțiilor. Măsurile rămân în vigoare până la data de 16 noiembrie.

Referitor la carantinarea unor zone din oraș sau a unor străzi, atât Nicușor Dan, cât și Traian Berbeceanu, au arătat că o asemenea decizie se va lua doar dacă situația se va înrăutăți. Deocamdată nu se ia în calcul carantinarea unor zone sau străzi.

Nicușor Dan a mai declarat că a cerut a cerut primăriilor de sector să prezinte o situație a piețelor agro-alimentare, cu un plan bine pus la punct de circuite de intrare-ieșire pentru cumpărători.

De asemenea, Primăria identifică acum hotelurile care vor să colaboreze pentru carantinare, în condițiile în care este posibil să urmeze un val de români ce vin din țările care au impus restricții și care vor avea nevoie de spații pentru carantinare.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole