Clătite de cartofi sunt foarte bune ca aperitiv sau ca fel principal pentru o cină uşoară. Clătitele nu mai sunt de mult timp decât un desert, ci pot constitui felul principal pentru mesele de prânz sau cină. Se pregătesc foarte repede și pot fi servite împreună cu o salată proaspătă de legume.
Toate gospodinele au pregătit de-a lungul timpului clătite de cartofi, în care au folosit ouă. Vă oferim o rețetă de clătite din bucătăria italiană, pentru prepararea cărora nu aveți nevoie de ouă. Aceste clătite se fac în aproximativ 25 de minute.
Ingrediente:
cartofi (de preferință albi) – 1 kg
făină – 2 linguri
sare și piper
ulei de măsline
Curățați cartofii și dați-i prin răzătoare. Stoarceți excesul de sus. Într-un bol, amestecați cartofii cu făina, sare și piper.
Încingeți puțin ulei într-o tigaie antiaderentă. Puneți o lingură din compoziția de cartofi în tigaie, aplatizați ușor blatul cu o lingură și lăsați-l să se prăjească.
Asigurați-vă că clătitele s-au prăjit pe o parte, apoi răsturnați-le și prăjiți-le și pe cealaltă parte. Clătitele pot fi servite cu smântână, șuncă, brânză sau legume. De asemenea, puteți pregăti un sus picant din hrean.
Poftă bună!