Rețetele de pe internet, noul tratament pentru bolnavii de COVID

Publicat: 25 oct. 2021, 18:00, de Laura Macovei, în Orașul meu , ? cititori
Rețetele de pe internet, noul tratament pentru bolnavii de COVID

Situația de necrezut se petrece în Reșița, unde cei care sunt testați pozitiv cu coronavirus preferă să se trateze acasă, pe baza unor rețete de pe internet, fără vreun consult medical.

Anunțul a fost făcut chiar de managerul Spitalului Victor Babeş din Timişoara, medicul Cristian Oancea. Prşedintele Colegiului Medicilor de Familie din Caraş-Severin, Daniel Popovici, susţine că pacienţii nu doresc să se testeze, deşi prezintă simptome de boală.

Am avut o pacientă care ne-a sunat că și-a făcut test în urmă cu șapte zile care a fost pozitiv, fără să ne anunțe a luat tratament nu știu de cine prescris. Astăzi era stare gravă, motiv pentru care am trimis ambulanță să o ducă la urgență, nu știu dacă a fost internată pentru că nu sunt locuri”, a afirmat preşedintele Colegiului Medicilor de Familie din Caraş-Severin, potrivit G4Media.

Medicul a precizat că pacienţii nu doresc să se testeze, deşi prezintă simptome clare de boală.

Este o situaţie foarte delicată, o situaţie gravă. Zilnic se prezintă la cabinet cel puţin 10-20 persoane cu simptome COVID-19, mai ales copii. Îi consultăm că nu avem ce face cu riscul de a ne îmbolnăvi, chiar dacă suntem vaccinaţi. Le recomandăm să se testeze, părerea mea că 90% dintre ei nu o fac şi atunci asta este. Neavând un test pozitiv nu îl poţi obliga să stea acasă, Direcţia de Sănătate Publică nu ştie despre ei”, a precizat acesta.