Reținuți de polițiști după ce au vândut haine on-line, li se impută un prejudiciu de 1,5 milioane de lei

15 persoane au fost reținute joi dimineață și conduse la audieri într-un dosar de evaziune fiscală generat de vânzarea de haine și încălțăminte în mediul on-line. Prejudiciul estimate de anchetatori se ridică la aproximativ 1,5 milioane de lei.

Polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice al Poliţiei Sectorului 3, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București, au pus joi în aplicare 11 mandate de percheziție în municipiul București și județul Ilfov. Infracțiunile vizează domeniul evaziune fiscală.

„Din probatoriul administrat în cauză a rezultat presupunerea rezonabilă că 7 suspecți au săvârșit infracțiuni de evaziune fiscala sub forma ascunderii bunului ori a sursei impozabil ori taxabile și sub forma omisiunii înregistrării în actele contabile sau în alte documente legale a operațiunilor contabile efectuate și a veniturilor realizate. Veniturile au fost obținute din comercializare de obiecte de îmbrăcăminte și încălțăminte ce au fost expuse spre vânzare in mediul online, pe site-uri si prin intermediul rețelelor de socializare, în scopul sustrageri de la îndeplinirea obligațiilor fiscal”, susțin reprezentanții DGPMB.

Conform acestora, prejudicial se ridică la aproximativ 1.500.000 lei. De asemenea, 15 persoane vor fi conduse pentru audieri la sediul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Sector 3.

Cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...