Revelionul la Poiana Brașov, mai scump decât în Dubai sau Zanzibar

Publicat: 17 nov. 2021, 07:30, de Otilia Caloian, în Business , ? cititori
Revelionul la Poiana Brașov, mai scump decât în Dubai sau Zanzibar

Un pachet turistic de Revelion, de patru nopți, la Poiana Brașov, România, costă chiar și dublu față de unul de șapte nopți, cu cazare și transport cu avionul, în Dubai sau Zanzibar. Alegerea rămâne a turistului.

Pentru că mai avem doar o lună și jumătate până la Revelion, am consultat și noi ofertele hotelurilor și ale agențiilor de turism, să vedem ce ne propun pentru petrcerea nopții dintre ani.

Poiana Brașov, una dintre cele mai căutate stațiuni montane din România, atât vara, dar mai ales iarna, își întâmpină turiștii cu foarte multe oferte pentru Revelion. Doar că unele sunt cam piperate. De exemplu, un pachet de Revelion la Hotel Bradul, de patru stele, costă începând de la 1.412 euro de persoană. În preț intră cazarea pentru patru nopți în cameră dublă, cu demipensiune și cina festivă de Revelion. Turiștilor li se mai oferă și o reducere de 75 de euro la zona de Spa, potrivit datelor găsite pe site-ul hotelului.

Puțin mai jos, în centrul stațiunii, la Hotel Aurelius Împăratul Romanilor, patru nopți cu demipensiune, de Revelion, costă începând de la 1.200 de euro de persoană. În ofertă mai intră și cina festivă, brunch pe 1 ianuarie, acces la ccentrul Spa al hotelului, ski bus si garderoba de ski.

Revelion la Hotel Alpin, între 875 și 2.135 euro de persoană

Hotelul de patru stele, Alpin, vine cu tematici noi, anul acesta, de Revelion: Las Vegas sau Monaco și promit o petrecere pe cinste. Cine vrea să petreacă patru nopți la Alpin la finalul anului, va trebui să scoată din buzunar minimum 875 de euro de persoană, pentru cazare în cameră dublă, tip Economic. Cine dorește să se cazaze într-un apartament prezidențial, va trebui să plătească 2.135 de euro de persoană. În acest tip de apartament se cazează minimum patru persoane. În preț, hotelul oferă patru nopți cu mic dejun, patru cine festive, inclusiv cea de Revelion, acces gratuit la zona Spa, muzică live cu artiști renumiți, precum și programe și activități pentru copii.

La plajă, în Dubai, de la 943 de Euro

Turiștii care iubesc soarele, se pot relaxa, la plajă, o săptămână în Dubai. Un sejur de șapte nopți, la Hotel Riviera Business Bay (patru stele) cu mic dejun, transport cu avionul și toate taxele de aeroport incluse, cosă 943 de euro, potrivit unei oferte a touroperatorului Christian Tour.

La aceeași agenție am găsit o altă destinație exotică de vis: Zanzibar. Cine vrea să facă plajă pe nisipul fin și alb al Zanzibarului și să facă baie în apele turcoaz ale Oceanului Indian și să petreacă de Revelion în costum de baie, găsesc oferte începând de la 1.366 de euro. În preț intră transportul cu avionul, transferurile de la aeroport și cazare cu mic dejun la Hotel Amaan Nungwi (trei stele).

Revelion all inclusive, în Egipt

Egiptul a fost destinația-vedetă a anului, datorită raportului calitate/preț oferit, excelent. Și de Revelion, agențiile de turism abundă de oferte pentru petrecerea nopții dintre ani în Egipt. Cine este pasionat de istorie, poate alege o croazieră pe Nil, prin intermediul căreia turiștii pot vizita aproape toate obiectivele istorice, precum piramidele și Sfinxul din Gizah, Templele din Luxor și Karnak, Valea Regilor și multe alte vestigii importante. La finalul circuitului, turiștii se vor odihni, două zile, la plajă, la un hotel de cinci stele din Hourghada. La Hello Holidays, o astfel de vacanță costă 1005 euro de persoană. În preț intră transportul cu avionul, două nopți de cazare cu demipensiune la un hotel de cinci stele din Cairo, trei nopți pe un vas de croazieră de lux și două nopți, cu all inclusive, la cinci stele, în Hourghada.

Cine dorește doar odihnă și să viziteze mai puțin, poate alege un sejur all inclusive, doar în Hourghada. Tot la Hello Holidays, opt zile la Hotel Tropitel Hashel (cinci stele), în perioada 31 decembrie – 7 ianuarie, costă 1.140 de euro de persoană. O dată ajunși acolo, nu mai trebuie să vă faceți grija banilor, deoarece absolut toate mâncărurile și băuturile sunt incluse în preț.

Revelion pe urmele cavalerilor Ioaniți, în Malta

Malta este, în această iarnă, una dintre cele mai accesibile destinații. Situată în mijlocul Mării Mediterane în apropierea Siciliei și a Tunisiei, micuța insulă, de culoarea mierii, are o climă blândă, numai bună pentru plimbări și vizite. De făcut baie în Marea Mediterană e posibil să nu se pună problema, în schimb puteți face băi de soare, la multitudinea de terase de pe falezele spectaculoase ale Maltei. La touroperatorul Paralela 45, am găsit oferte în Malta începând de la 490 euro de persoană. Prețul include șapte nopți de cazare la Hotel Santana (patru stele), cu mic dejun, cu transfer și taxe de aeroport incluse. Cine dorește un pachet cu demipensiune va trebui să mai plătească un supliment de 130 de euro de persoană pe sejur.

O ofertă foarte bună am găsit și la Malta Travel: cinci nopți/șase zile la Hotel Solana (patru stele) din stațiunea malteză Mellieha, cu 375 de euro de persoană. Tariful include cazarea cu mic dejun și transportul cu avionul. Cine dorește demipensiune va trebui să mai plătească un supliment de 70 de euro de persoană pe sejur.

Ofertele din străinătate nu includ și cina de Anul Nou

Ofertele din străinătate pe care vi le-am prezentat, cu excepția celor din Hourghada, nu includ și cina festivă de Revelion. Aceasta se plătește separat, la locația unde doriți să petreceți trecerea dintre ani, fie la hotel, fie la un restaurant din apropierea locului unde veți fi cazați.  O cină festivă de Revelion, cu programe artistice incluse, costă aproximativ o sută de euro de persoană.

Agențiile de turism au nunșat, recent, că o parte din ofertele exotice pentru Revelion sunt aproape epuizate.

Otilia Caloian și-a început cariera jurnalistică la începutul anilor 2.000. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Facultatea de Finanțe-Bănci. Este specializată în jurnalismul economic și de ... vezi toate articolele