Reversul isteriei valutare: Românii și-au făcut plinul, tranzacțiile au scăzut mult sub limitele normale

Criza de cash de pe piața valutară nu doar că a luat sfârșit, dar casele de schimb se confruntă cu o scădere substanțială a tranzacțiilor, față de perioada normală, dinaintea conflictului din Ucraina.

Cursul de schimb la care se fac tranzacțiile a revenit și el la normal, fiind în cazul euro sub pragul de 5 lei atât la vânzare, cât și la cumpărare la majoritatea ghișeelor. Anterior, urcase la 5,25 și chiar peste, în anumite locații.

Conform comercianților care au casele de schimb în zona Obor sau Unirea, odată cu calmarea pieței s-a ajuns la o diminuare a tranzacțiilor și cu 25-30% față de perioadele normale. O situație similară se înregistrează și în restul țării.

Conform unui antreprenor care operează 14 case de schimb valutar în patru județe din regiunea de sud-est a țării, nivelul schimburilor s-a redus în medie cu 10-15%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...