Rezervele valutare ale BNR au crescut cu 2,3 miliarde euro în octombrie

Rezervele valutare ale Băncii Naționale a României (BNR) au urcat la 33,79 miliarde euro la sfârșitul lui octombrie 2020, de la 32,6 miliarde euro la 30 septembrie 2020.

În cursul lunii au avut loc următoarele operaţiuni:

  • Intrări de 2,76 miliarde euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituțiile de credit, alimentarea conturilor Ministerului Finanțelor Publice (inclusiv suma rezultată din emisiunea de obligațiuni pe piaţa internă în valoare nominală de 1,65 miliarde euro), alimentarea contului Comisiei Europene și altele;
  • Ieşiri de 1,55 miliarde euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituțiile de credit, plăţi de rate și dobânzi în contul datoriei publice denominate în valută și altele.

Nivelul rezervei de aur s-a menţinut la 103,6 tone. În condiţiile evoluţiilor preţurilor internaţionale, valoarea acesteia s-a situat la 5,3 miliarde euro.

Rezervele internaţionale ale României (valute plus aur) la 31 octombrie 2020 au fost de 39,15 miliarde euro, faţă de 37,95 miliarde euro la 30 septembrie 2020.

Plăţile scadente în luna noiembrie 2020 în contul datoriei publice denominate în valută, directe sau garantate de Ministerul Finanţelor Publice, însumează circa 72 milioane euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...