Rezervele valutare ale BNR au scăzut până la 35,7 miliarde euro în august

Rezervele valutare ale Băncii Naționale a României se situau, la finele lunii august, la nivelul de 35,7 miliarde euro, în scădere cu 481 milioane euro față de nivelul de 36,2 miliarde euro în urmă cu o lună, conform datelor publicate marți de BNR.

În cursul lunii august au avut loc intrări de 1,36 miliarde euro reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituțiile de credit, alimentarea conturilor Ministerului Finanțelor Publice, alimentarea contului Comisiei Europene și altele și ieșiri de 1,8 miliarde euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituțiile de credit, plăți de rate și dobânzi în contul datoriei publice denominate în valută și altele.

Nivelul rezervei de aur s-a menținut la 103,6 tone. În condițiile evoluțiilor prețurilor internaționale, valoarea acesteia s-a situat la 5,5 miliarde euro.

Rezervele internaționale ale României (valute plus aur) la 31 august 2020 au fost de 41,2 miliarde euro, față de 41,8 miliarde euro la 31 iulie 2020.

Plățile scadente în luna septembrie 2020 în contul datoriei publice denominate în valută, directe sau garantate de Ministerul Finanțelor Publice, însumează circa 2,2 miliarde euro. 

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...