Risc dublu de deces pentru pacienții Covid-19 care au această comorbiditate: Aproape 2 milioane de români suferă de această boală

Multe dintre decesele Covid-19 sunt înregistrate la pacienți care au și comorbidități. Se pare că cei care suferă de diabet au risc dublu de deces în cazul în care se infectează cu coronavirus.

Studiul a fost publicat joi în revista medicală britanică „The Lancet”, relatează dpa.

Conform studiului citat de Agerpres, „vulnerabilitatea persoanelor cu diabet în timpul unei urgenţe de sănătate publică a devenit evidentă prin riscul de cel puţin două ori mai crescut de a dezvolta forma severă a bolii sau chiar de deces după contractarea noului coronavirus”.

„Persoanele cu un diabet slab controlat, comorbidităţi sau ambele sunt în mod special vulnerabile la COVID-19”, spun medici şi oameni de ştiinţă din mai multe ţări, printre care Australia, China, Africa de Sud şi Statele Unite.

Aproximativ 463 de milioane de adulţi sufereau în 2019 de o formă de diabet, conform sursei citate.

„Aproximativ 4,2 milioane de persoane au murit anul trecut ca urmare a acestei afecţiuni şi a complicaţiilor sale”, potrivit echipei de cercetare de la Universitatea Chineză din Hong Kong şi de la Imperial College London.

Pe plan mondial sunt 425 milioane persoane care au diabet. Se preconizează că în anul 2045 numărul celor care suferă de această boală va crește la 629 milioane.

Conform Federației Internaționale pentru Diabet, în anul 2017 în România erau  înregistrate 1.785.300 cazuri de diabet.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...