Ritual Spa de 15 minute de îngrijire a mâinilor, acasă

Expunerea zilnică la apă, detergenți, dezinfectanți, săpunuri, aer uscat și căldură duc adesea la mâini uscate, aspre și unghii exfoliate. Specialiștii ne învață cum să ne facem tratamente Spa pentru mâni, singuri, la noi acasă.

A venit iarna, iar pielea, dar mai ales cea de pe mâini, are nevoie de o îngrijire mai atentă. Acasă, putem să ne răsfățăm singuri, să ne oferim un tratament Spa exact ca la salon. Masajul mâinilor este perfect pentru eliminarea tensiunilor și a stresului. De asemenea, fluxul energetic este reechilibrat, circulația sanguină activată și starea de bine se instalează rapid. Specialiștii ne recomandă un ritual de 15 minute de răsfăț, care să le redea catifelarea.
Răsfăț săptămânal

Nici nu contează cât de spectaculoasă este manichiura, dacă mâinile au un aspect îmbătrânit. Nici unghiile nu mai par atât de frumoase. ”Mâinile tale merită să fie îngrijite și răsfățate cu un tratament Spa”, spune Diana Marandiuc, Education Manager la OPI România. ”O astfel de rutină va întrece toate așteptările. Faceți acest tratament înainte să aplicați lacul pe unghii și profitați de exfoliere pentru a îndepărta mai ușor cuticulele”, adaugă expertul.

Rutina de două minute

Luați un castron cu apă călduță, adăugați un strop de săpun, gel special sau puțină sare de mare și înmuiați mâinile. Sarea ajută la relaxare și, de asemenea, îmbunătățește circulația sângelui. Mâinile voastre vor fi pregătite pentru următorul pas al acestui tratament.

Următoarele două minute

Ștergeți mâinile cu un prosop și aplicați un scrub pe mâini și brațe prin mișcări delicate, circulare, insistând inclusiv pe fiecare unghie. La final, spălați cu apă călduță și uscați cu un prosop. Exfolierea va îndepărta celulele moarte ale pielii, dar vă va și răsfăța mâinile. Masajul blând va îmbunătăți circulația sângelui. Acest scrub va lăsa mâinile mai strălucitoare și mai moi.

Un minut

”Aplicați pe conturul unghiilor un ser pentru îndepărtarea cuticulelor și lasă-l să acționeze un minut. Apoi, împinge pielițele cu instrumentul special pentru cuticule și clătește cu apă pentru a îndepărta orice urmă de ser”, ne îndeamnă Diana Marandiuc.

Patru minute pentru hidratare

Alegeți o cremă de mâini bogată în unturi hrănitoare și antioxidanți. Încălziți-o între palme și masați mâinile, încheieturile și antebrațele cu mișcări circulare. Pielea va deveni imediat mai hidratată. Includeți această cremă în ritualul vostru zilnic de îngrijire și aplicați-o cel puțin de două ori pe zi.

Cinci minute

Un tratament e musai să se încheie cu o mască. Alegeți o mască specială pentru mâini. Există măști tip șervețel. După ce a-ți aplicat-o pe mâini, înveliți-vă mâinile în câte un prosop încălzit și uscat și așteaptați ca ingredientele hrănitoare să pătrundă în piele. Diana Marandiuc ne recomandă mănușile hidratatnte cu ulei de Macadamia și unt de Shea, bogate în anti-oxidanti care hidratează și catifelează chiar și cea mai uscată piele.

Un minut

Uleiul de cuticule nu trebuie să lipsească nici din acest tratament spa, așa cum nu trebuie să lipsească din îngrijirea zilnică a mâinilor. Aplicați o picătură pe fiecare unghie și masați. Cu doar un minut pe zi vă puteți păstra cuticulele fine și o manichiură impecabilă săptămâni la rând.

Un astfel de tratament săptămânal ne va îngriji pielea în profunzime, va stimula creșterea unghiilor și va preveni îmbătrânirea prematură a pielii.

Citește și Șapte trucuri pentru o manichiură perfectă, făcută acasă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole