Robert Cazanciuc: Partenerii americani doresc sincer să ajute România să devină un pol de stabilitate şi de bunăstare

Senatorul PSD Robert Cazanciuc a afirmat marţi că partenerii americani doresc sincer să ajute România să devină un pol de stabilitate şi de bunăstare, România putând deveni un hub american pentru reconstrucţia Ucrainei.

„În peste 25 de ani de carieră publică, am activat în toate cele trei puteri ale statului: judecătorească, executivă şi legislativă. Am avut ocazia să cunosc şi să lucrez cu mulţi parteneri americani. Am văzut mereu dorinţa sinceră a acestora de a ajuta România să devină un pol de stabilitate, de bunăstare, în această parte a Europei. România a demonstrat în toată această perioadă că cei care au crezut în acest parteneriat nu s-au înşelat”, a afirmat Cazanciuc, în cuvântul rostit la şedinţa comună a Parlamentului dedicată aniversării a 25 de ani de la lansarea Parteneriatului strategic dintre România şi SUA.

Cazanciuc susţine că „România are un capital de simpatie şi se bucură de o dorinţă de sprijin comparabilă, probabil, cu momentul Revoluţiei Române”, după ce „solidaritatea de care au dat dovada românii faţă de poporul ucrainean a impresionat din nou lumea”.

„Dacă luaţi o hartă a Europei şi trasaţi o linie la mijlocul ei, o să vedeţi că cele două capete ale acestei linii sunt Constanţa şi Gdansk, România şi Polonia, cei doi parteneri loiali ai SUA în Europa de Est. Este foarte greu de spus cum ar fi făcut faţă astăzi Europa consecinţelor războiului şi cum am fi putut ajuta Ucraina în faţa agresiunii Rusiei, fără România şi Polonia sub umbrela NATO şi a parteneriatelor strategice cu SUA. Într-o vizită recentă la Washington am constatat că România are un capital de simpatie şi se bucură de o dorinţă de sprijin comparabilă, probabil, cu momentul Revoluţiei Române, când o lume întreagă a admirat curajul poporului român împotriva dictaturii, aşa cum se întâmplă şi astăzi când solidaritatea de care au dat dovada românii faţă de poporul ucrainean a impresionat din nou lumea. Războiul se va termina, iar România poate să devină un hub american pentru reconstrucţia Ucrainei. God bless America! God bless România!”, a încheiat Robert Cazanciuc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...