Romaero va executa lucrări de întreținere și echipare pentru elicoptere de luptă Black Hawk

Oficialii Romaero SA și cei ai companiei Sikorsky, parte a grupului Lockheed Martin, vor semna mâine un parteneriat cu privire la înființarea în România a unui Centru Regional de Echipare și Întreținere a elicopterelor Black Hawk.

Colaborarea dintre Romaero și Sikorsky are în vedere întreținerea și dotarea elicopterelor Black Hawk existente sau care vor fi comercializate în Europa Centrală.

Conform oficalilor Romaero, concretizarea acestui parteneriatu industrial reprezintă o oportunitate majoră pentru industria românească de apărare. Conform acordului, România ar urma să găzduiască primul centru regional de echipare și mentenanță Black Hawk. Astfel vor fi puse în valoare atât capacitățile logistice ale bazei de mentenanță Romaero cât și experiența specifică a companiei în întreținerea de aeronave.

Black Hawk, cel mai răspândit elicopter multirol și multimisiune din lume, ar urma să fie echipat de specialiștii Romaero atât pentru misiuni militare, cât și pentru operațiuni de căutare și salvare, servicii medicale de urgență, comandă și control sau transport oficial. Elicopterele de acest tip care necesită dotări vor fi livrate către Romaero de la uzina PZL Mielec din Polonia, cea mai mare unitate de producție a Lockheed Martin din afara SUA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole