Roman Abramovici riscă să intre „la pârnaie” în Rusia

Roman Abramovici a numit situația din Ucraina drept ”război”, în timp ce Vladimir Putin a semnat o lege ”împotriva fake-news” și toți rușii trebuie să vorbească despre ”operațiunea militară specială din Ucraina”.

Abramovici vrea să direcționeze toți banii obținuți din vânzarea clubului Chelsea către victimele din Ucraina, un nou afront adus Kremlinului. „Vânzarea clubului nu o să fie grăbită. Nu voi cere niciun ban înapoi din împrumuturile pe care le-am făcut. Niciodată nu a fost o afacere pentru mine, ci doar o pasiune pentru joc și pentru club.

Ba mai mult, mi-am instruit echipa să formeze o fundație prin care toate profiturile obținute în urma operațiunii să se îndrepte către victimile războiului din Ucraina. Aici sunt incluse și nevoile urgente ale victimelor, la fel și oamenii care au nevoie de îngrijire pe termen lung”, a scris Roman Abramovici.

Ar putea să aibă mari probleme cu legea în Rusia

Toate bune și frumoase, dar acum oligarhul ar putea să aibă mari probleme cu legea în Rusia. În comunicatul expus pe site-ul grupării londoneze a fost folosit un termen pe care rușii nu-l acceptă, acela de „război în Ucraina”. Sintagma respectivă se află pe lista interzisă de Vladimir Putin, care a folosit în mod public termenul de „denazificare” sau „eliberare a poporului ucrainean” pentru a justifica acțiunea militară pornită de Rusia.

Persoanele care încalcă legea respectivă riscă o pedeapsă de până la 15 ani de închisoare, ceea ce s-ar putea aplica și în cazul lui Abramovici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...