Românca generată de AI în Top 10 frumuseți mondiale

Publicat: 14 iun. 2024, 10:58, de Alexandru Bogdan Grigoriev, în LIFESTYLE , ? cititori
Românca generată de AI în Top 10 frumuseți mondiale
Foto: Romania Insider

Modelul românesc creat de inteligența artificială s-a clasat printre finaliștii primului concurs de frumusețe pentru femei generate de inteligență artificială (AI) din lume.

Aiyana Rainbow, cum a fost botezat modelul conceput de echipa din România, a fost inclusă printre finalistele primului concurs de frumusețe din lume pentru femei generate de AI.

Un total de 1.500 de creatori de IA din țări precum SUA, India, Japonia, Coreea de Sud și Portugalia s-au înscris în competiție.

Cei 10 finaliști au fost aleși de un juriu format din creatorii de modele Aitana Lopez și Emily Pellegrini pe baza a trei criterii: realism, tehnologie și „influență socială”.

„Aiyana este o voce pentru acceptarea LGBT, promovând iubirea și diversitatea în toate formele ei. Ea întruchipează incluziunea, pledând pentru egalitate și înțelegere. Aiyana reprezintă o lume în care fiecare voce este auzită și apreciată, promovând empatia și respectul pentru toți”, explică creatorii  concurentei din România.

Modelele selectate vor concura în iunie pentru primele trei locuri într-o ceremonie generată de Inteligența Artificială, o premieră mondială. Creatorul Miss AI câștigătoare va primi un premiu total de 13.000 USD.

Ceilalți finaliști pot fi văzuți pe site-ul oficial al competiției, The Worlds First AI Creator Awards (waicas.com).