Inteligența artificială este aidoma bombei atomice, spune miliardarul Warren Buffett

Publicat: 05 mai 2024, 12:32, de Magda Marincovici, în Business , ? cititori
Inteligența artificială este aidoma bombei atomice, spune miliardarul Warren Buffett
Warren Buffett bonba atomica înselatorie

Miliaradul Warren Buffet s-a refrit recent la inteligența artificială și a tras un puternic semnal de alarmă. El  compară apariția inteligența artificială cu crearea bombei atomice.

Am lăsat geniul să iasă din sticlă când am creat arme nucleare, spus el. Dar acest geniu a făcut niște lucruri groaznice în ultima vreme. Puterea lui mă sperie al naibii”, subliniază miliardarul, potrivit Business Insider.

Buffet spune că inteligența artificială se aseamănă oarecum cu bomba nucelară și nu ne-am fi dorit aceasta.

Miliardarul, care a apreciat potențialul enorm al inteligenței artificiale cu ani înainte de lansarea ChatGPT, a subliniat că nu este un expert în tehnologia în curs de dezvoltare.

„Nu știu nimic despre inteligența artificială, dar asta nu înseamnă că îi neg existența sau importanța sau ceva de genul”, a spus el.

De asemenea, miliardarul avertizează că inteligența artificială va reuși să facă înșelătoriile mai convingătoare ca niciodată.

Escrocheria a făcut întotdeauna parte din scena americană”, a declarat renumitul investitor și CEO Berkshire la adunarea anuală a acționarilor companiei sale.

Buffet chiar avertiza că imaginile și videoclipurile realizate prin inteligența artificială au devenit exterm de convingătoare astfel încât este imposibil să facem deosebire între cele rele și cele ”confecționate”.

Anul acesta miliardarul Warren Buffet, președintele Berkshire Hathway, va împlini anul acesta 94 de ani și pare că și-a făcut planuri pentru un successor. Potrivit CNBC, acesta a glumit spunând că nu ar trebui să-și facă niciun contract de muncă pe patru ani.