Români, atenție: Când își redeschide Spania granițele pentru turiști

Spania, una dintre destinațiile de vacanță preferate ale românilor, a anunțat că intenționează să își redeschidă granițele pentru turiști începând cu luna iunie.

Cei care vor dori să călătorească în Spania o vor putea face în baza certificatului de sănătate digital COVID, care să demonstreze fie că sunt vaccinați, fie că au trecut prin boală și au anticorpi, fie că au un test negativ, potrivit ziare.com.

Anunțul a fost făcut de Fernando Valdes, secretar de stat în cadrul Ministerului Turismului de la Madrid. El a spus marți, în cadrul summit-ului Consiliului Mondial al Turismului, desfășurat în Mexic, că programul anunțat de autoritățile spaniole, prin care turiștii trebuie să demonstreze că au fost vaccinați, vindecați de COVID-19 sau testați negativ se va dovedi „fundamental pentru a oferi călătorilor siguranță”.

O schemă pilot

Oficialul a mai spus că țara sa va participa în luna mai la o schemă pilot a certificatului digital COVID. Totodată, el a adăugat că, începând din luna iunie, Spania „va fi gata să primească vizitatori”.

Certificatele, explică el, conferă un grad de siguranță și le vor permite turiștilor să călătorească dacă vor îndeplini una dintre condițiile impuse de autorități.

Cu o populație de aproximativ 47 de milioane de locuitori, Spania a înregistrat până în prezent 3,5 milioane de infectări cu SARS-CoV-2 și 77.855 de decese asociate COVID-19.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...