„România Educată” de Cîmpeanu, Cumpănașu și Ninel

Numirea controversatului traseist politic Sorin Cîmpeanu în funcția de ministru al Educației a surprins pe cei din PNL, dar „asta-i pohta ce-am pohtit” Ludovic Orban așa că… mergem înainte că înapoi nu se mai poate.

Înainte, însă, Sorin Cîmpeanu a fost ministrul Educației în guvernare PSD-Ponta, așa că… ciorba reîncălzită nu mai are același gust, dar gusturile lui Orban au coincis cu cele ale lui Iohannis, și, astfel, Cîmpeanu a ajuns, din nou, bucătarul șef al Educației, dar nu cu șorț roșu, ci cu șorț galben.

Dar cum președintele Klaus Iohannis vrea o „Românie Educată” cu traseiști politici constatăm, pas cu pas, că Sorin Cîmpeanu este alegerea „perfectă”, adică este un „dalmațian” pur sânge care e în stare de orice doar ca să fie în față.

Și, astfel, pas cu pas, Sorin Cîmpeanu a ajuns rectorul Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București, președintele Consiliului Național al Rectorilor și al Agenției Universitare a Francofoniei, iar  prietenii și frații știu și de ce!

Însă, proiectul lui Iohannis „România Educată” are acum o portavoce în Sorin Cîmpeanu, care Sorin Cîmpeanu pe 21 octombrie 2017 se gudura, lângă cine credeți?, „marea somitate penală” Alexandru Cumpănașu și îi ridica osanale acestuia și, atenție… Marei Loji Naționale a României condusă de Radu Ninel Bălănescu.

Mai mult, din postura de vicepreședinte al Coaliţiei Naţionale pentru Modernizarea României (CNMR), adică de locotenent al lui Cumpănașu, Sorin Cîmpeanu propovăduia „câteva obiective majore al CNMR în domeniul Educaţiei, alături de Consiliul Naţional al Rectorilor şi Marea Lojă Naţională din România”.

„Orice solicitare, în beneficiul Educaţiei, trebuie să fie susţinută. Coaliţia Naţională pentru Modernizarea României şi-a asumat, printre obiectivele principale, acela de susţinere a Educaţiei. Avem o serie de obiective punctuale în domeniul Educaţiei şi cercetării ştiinţifice din România, pe care le susţinem atât la nivelul Consiliului Naţional al Rectorilor, cât şi în Parlament, cu câtă forţă avem, şi le susţinem şi în cadrul Coaliţiei Naţionale pentru Modernizarea României. De altfel, ieri a fost încă un proiect execepţional, în colaborare cu MLNR (Marea Lojă Naţională din România – n.r.), prin care se urmăreşte consolidarea legăturii dintre mediul academic şi mediul socio-economic, dintre şcoală şi intreprindere. Astfel de obiective sunt incluse şi în cadrul programului CNMR, alături de solicitarea de creştere a finanţării de bază pentru anul 2018, în aşa fel să acopere toate obligaţiile derivate din prevederile legale mai noi. Mă refer la creşterile de salarii, creşterile de burse, subvenţii de cămin şi cantină şi multe alte lucruri care necesită resurse materiale. Un alt doilea obiectiv este acela de atingere a nivelului pe care România şi l-a asumat, de 1% din PIB din fonduri publice pentru cercetare ştiinţifică şi 1% finanţare din fonduri private. Un alt obiectiv este acela al evaluării tuturor celor 210 şcoli doctorale din România”, spunea depuitatul ALDE, aflat atunci în drum spre Pro România, Sorin Cîmpeanu pe 21 octombrie 2020.

Ooppsss! Dintr-odată, după ce fusese aproape un an ministrul Educație, Cîmpeanu și-a adus aminte, lângă Cumpănașu, că are obiective pentru Educație împreună cu Bălănescu! Mare om, mare vizionar, mare caracter! Întâi mergem de-a buşilea, abia apoi în picioare. 

Adică, nici usturoi n-a mâncat, nici gura nu-i miroase, deși fusese ministrul Educației. Acum, poate consiliat de Cumpănașu și Ninel, Cîmpeanu își va aminti frățește că „asta-i pohta ce-am pohtit” a lui Iohannis,adică o „Românie Educată” de un traseist politic!

1 COMENTARIU

  1. „România Educată” ? Începutul -sfârșitului „APOCALIPSA” Câmpeanu, Cumpănașu și Ninel – Genii Carpatine de altfel, care vor desființa întreg sistem de învățământ romanesc, dar, dar cu siguranța zilei de maine… vom trece pe cel sistem de învățământ țigănesc sau rromanes ( al omului vechi in traducere libera) care va salva națiunea romana de la moarte.
    Mda’ chiar ca mergem înainte că înapoi nu se mai poate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Cine este diva care-l strunește pe Sebastian Burduja la Ministerul Energiei

De când a ajuns ministru al Digitalizării și acum al Energiei, deputatul PNL Sebastian Burduja este nedespărțit, atât în țară, cât și în străinătate,...