România își confirmă statutul de colonie franceză? Ambasadorul Franței își permite să „cheme la ordin” șeful ANPC!

„Îndrăzneala” comisarilor de la Protecția Consumatorului de a controla și aplica sancțiuni marilor lanțuri de magazine din România a deranjat, se pare, multe interese, iar acum șeful ANPC este chemat „la ordin” în fața ambasadorului Franței.

Carne expirată, mâncare gătită ținută în condiții improprii, vitrine murdare, pline de mucegai și rugină sau gândaci ce se plimbă nestingheriți – sunt doar o parte din neregulile constatate de inspectorii ANPC în controalele făcute, în ultima perioadă, în mai multe magazine ce aparțin lanțurilor Carrefour și Auchan.

Cum era și normal, s-au dispus măsuri care, în unele cazuri, au mers până la închiderea temporară a magazinelor în care au fost constatate nereguli.

Văzându-și profiturile amenințate, mai-marii lanțurilor ce magazine vizate s-au plâns șefilor, iar aceștia, la rândul lor, au apelat la amabasadorul Franței în România, la care au mers „cu jalba-n proțap”.

Diplomatul n-a stat pe gânduri și a chemat ”la ordin” șefii ANPC-ului!

Cu ce drept își permite un ambasador străin să cheme la raport o autoritate a statului român, care, prin acțiunile sale, își protejează cetățenii?

Este o întrebare la care ar trebui să răspundă autoritățile române, așa că ar fi de așteptat ca Parlamentul, Guvernul și celelalte instituții ale statului să se sesizeze și să ia atitudine în acest caz, pentru că, dacă lucrurile continuă pe același făgaș, nu ar fi de mirare să aflăm că același ambasador cere demiterea sau demisia celor care se ocupă de protecția consumatorilor români, confirmând, astfel, statutul de „colonie franceză” al României.

3 COMENTARII

  1. Toate aceste multinationale au aceiasi atitudine sfidatoare. Telekom. APA Nova-Veolia, Enel, Carrefour, etc. ne trateaza ca pe niste clienti de mana a cincea. Statul ar trebui sa ii impoziteze cum trebuie si sa ii verifice de cel putin de doua ori pe an. Au multe produse expirate cu etichete innoite, indeosebi dulciuri, cafea etc.

  2. Tăceți dracului din gura și aduceți-vă aminte când PSD-ul în momentele sale de glorie vă tot explica in decursul a celor 30 de ani că: Romania este un stat bananier cu o populație idioată, proastă și puturoasă.
    Astăzi voi vă întrebați dacă România își confirmă statutul de colonie franceză?
    Sunteți chiar râsul lumii dar mai nou sunteți vânduți ca niște sclavi la schimb pe vietnamezi, chinezi, indieni , marocani, etc.

  3. Slugă la străini ne-au făcut usr cu pnl, nu psd. Ceea ce ai spus tu ca este de la psd nu este adevărat. Prosti și inconstienti, ne-au făcut useristii și peneleii. Cine urla ca dacă impozitat multinaționalele ăștia imediat vor pleca. Deci, ești mult prea manipulat iar tu nu ești în stare sa vezi realitatea chiar dacă, ea, te lovește în moalele capului. Dar ce poți cere unor idioti ca tine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

recunoaștere facială

Amazon prelungeşte interdicţia pentru poliţie de a folosi Rekognition

Amazon prelungeşte interdicţia pentru poliţie de a folosi software-ul său de recunoaştere facială Rekognition, o tehnologie controversată din cauza riscurilor de discriminare, relatează AFP. Gigantul...

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...