România își confirmă statutul de colonie franceză? Ambasadorul Franței își permite să „cheme la ordin” șeful ANPC!

Publicat: 04 nov. 2021, 12:04, de Corina Matei, în News , ? cititori
România își confirmă statutul de colonie franceză? Ambasadorul Franței își permite să „cheme la ordin” șeful ANPC!
Supermarket inchis de ANPC

„Îndrăzneala” comisarilor de la Protecția Consumatorului de a controla și aplica sancțiuni marilor lanțuri de magazine din România a deranjat, se pare, multe interese, iar acum șeful ANPC este chemat „la ordin” în fața ambasadorului Franței.

Carne expirată, mâncare gătită ținută în condiții improprii, vitrine murdare, pline de mucegai și rugină sau gândaci ce se plimbă nestingheriți – sunt doar o parte din neregulile constatate de inspectorii ANPC în controalele făcute, în ultima perioadă, în mai multe magazine ce aparțin lanțurilor Carrefour și Auchan.

Cum era și normal, s-au dispus măsuri care, în unele cazuri, au mers până la închiderea temporară a magazinelor în care au fost constatate nereguli.

Văzându-și profiturile amenințate, mai-marii lanțurilor ce magazine vizate s-au plâns șefilor, iar aceștia, la rândul lor, au apelat la amabasadorul Franței în România, la care au mers „cu jalba-n proțap”.

Diplomatul n-a stat pe gânduri și a chemat ”la ordin” șefii ANPC-ului!

Cu ce drept își permite un ambasador străin să cheme la raport o autoritate a statului român, care, prin acțiunile sale, își protejează cetățenii?

Este o întrebare la care ar trebui să răspundă autoritățile române, așa că ar fi de așteptat ca Parlamentul, Guvernul și celelalte instituții ale statului să se sesizeze și să ia atitudine în acest caz, pentru că, dacă lucrurile continuă pe același făgaș, nu ar fi de mirare să aflăm că același ambasador cere demiterea sau demisia celor care se ocupă de protecția consumatorilor români, confirmând, astfel, statutul de „colonie franceză” al României.