România, printre ţările UE cu cea mai mare creştere a vânzărilor cu amănuntul în luna iulie

Volumul comerţului cu amănuntul a scăzut cu 0,5% în Uniunea Europeană şi cu 0,9% în zona euro, în iulie, comparativ cu perioada similară din 2021, iar Slovenia, Malta, Polonia, Ungaria şi România sunt statele membre UE cu cel mai semnificativ avans, arată datele publicate luni de Oficiul European pentru Statistică (Eurostat).

În UE, vânzările de combustibili auto au crescut cu 1,3% în iulie, comparativ cu iulie 2021, dar au scăzut vânzările de alimente, băuturi şi tutun cu 2% şi cele de produse non-alimentare cu 0,7%.

În rândul statelor membre UE pentru care sunt disponibile datele, cea mai mare creştere a volumului comerţului cu amănuntul în iulie, comparativ cu perioada similară din 2021, s-a înregistrat în Slovenia (25%), Malta (9%), Polonia (7,6%), Ungaria (4,3%) şi România (3,3%), iar cel mai sever declin a fost în Danemarca (minus 7,7%), Luxemburg (minus 6,3%) şi Irlanda (minus 5,6%).

În iulie, comparativ cu luna precedentă, volumul comerţului cu amănuntul a crescut cu 0,3% în zona euro şi în Uniunea Europeană, după un declin de 1% în zona euro şi în UE, în iunie.

În UE, vânzările de combustibili auto au crescut cu 0,3% iulie, comparativ cu luna precedentă, dar au scăzut vânzările de alimente, băuturi şi tutun cu 0,1% şi cele de produse non-alimentare cu 0,2%.

În rândul statelor membre UE pentru care sunt disponibile datele, cea mai mare creştere a volumului comerţului cu amănuntul în iulie, comparativ cu luna precedentă, s-a înregistrat în Germania (1,9%), Ţările de Jos (1,7%), Polonia şi Luxemburg (ambele cu 1,5%), iar cel mai semnificativ declin în Austria (minus 1,8%), Finlanda (minus 1,7%) şi Spania (minus 1%).

România a raportat o creştere de 0,2% în iulie, comparativ cu luna precedentă, după un declin de 2% în iunie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban. Iubita lui Orban dă detalii șocante...

Ludovic Orban a avut o amantă mult mai tânără decât el, pe vremea când era premier. Tânăra, Cristina Todoran, supărată, probabil, de faptul că...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...