România reușește un egal cu Irlanda de Nord și intră în grupa a doua pentru Mondial

Selecționata țării noastre a reușit un egal cu cea a Irlandei de Nord, scor final 1-1. Cu ajutorul autorităților norvegiene și a selecționatei Serbiei am urcat în grupa a doua valorică din tragerile la sorți pentru viitorul Campionat Mondial.

De fapt, am reușit să urcăm în grupa a doua din a treia dintr-un noroc. Jocul selecționatei noastre nu justifică grupa a doua valorică. A treia, unde se află și campionatul României de fotbal, este mult mai potrivită.

Mirel Rădoi încearcă să pună la un loc un puzzle care vine din imagini diferite. Singura asemănare este că toate piesele vin din campionate secunde sau slabe ale Europei. Nu mai avem jucători care să facă titluri pentru echipele sau campionatele mari din Europa.

Cu siguranță că și Rădoi are partea lui de vină. El este selecționerul, el decide cine intră și ce se joacă. În meciul cu Irlanda de Nord, România nu a „mișcat în front” până prin minutul 75, când a intrat Bicvalfi.

Dar nu este doar vina lui. Oricare jucător decide în timpul jocului dacă dă o pasă înainte, nesigură, sau una înapoi, sigură, dar inutilă. Ai noștri, ca brazii, dau 90% dintre pase înapoi. E greu să avansezi și să îți creezi ocazii când trei din patru baloane ajung până la portar. La Tătărușanu, care nu a greșit în acest meci pentru că nu prea a avut ce. Irlanda nu e Germania.

Per total, am câștigat la masa verde cu Norvegia, pentru că autoritățile lor au decis să nu lase echipa să plece din țară, și am făcut egal cu Irlanda De Nord. Și am câștigat cu Rusia în meciul împotriva Serbiei, drept pentru care urcăm în grupa a doua valorică valabilă pentru tragerile la sorți pentru Campionatul Mondial din Orient. Adică a bătut Serbia, ca să fie mai clar. Rusia era fix în fața noastră în clasamentul FIFA.

Din păcate, din orice grupa vom porni, rezultatul pare a fi același: nicio calificare. Pentru că nu putem, nu avem cum să fim mai buni decât suntem. Alibec, primul intervievat al Pro TV, se simte mândru că am terminat pe un loc „onorabil” grupa din Liga Națiunilor. Numai că Alibec nu a făcut nimic tot meciul, a fost „mână moartă”.

Suntem pe ultimul loc din a doua grupă valorică. un fel de „nu am retrogradat, dar nici nu am fost departe”. Nu este o rușine, ăștia suntem. Ar fi bine să nu ne mai credem mai buni decât suntem, în felul acesta nu am mai avea așteptări nerealiste de la echipa națională de fotbal. Până la urmă, avem un Campionat de divizia C în Europa, avem și o selecționată națională la fel de bună.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole