România, țară de tranzit. Doar o cincime din refugiații ucraineni se mai află în țara noastră

Datele Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră arată că puțin peste o cincime dintre refugiații ucraineni care au intrat în România după ce au fugit de războiul din țara lor se mai află pe teritoriul nostru. Cei mai mulți au plecat mai departe, în alte țări, iar în România se mai află, în clipa de față, 80.000 de refugiați.

Joi au intrat în România 21.003 cetăţeni ucraineni, în scădere cu 10,8% faţă de ziua precedentă, potrivit IGPF.

8.080 dintre aceștia au intrat în România pe la frontiera cu Ucraina (scădere cu 8,8%) și 11.299 pe la cea cu Republica Moldova (scădere cu 12,9%).

Tot joi, 23.653 de cetăţeni ucraineni (scădere de 3,3% față de ziua precedentă) au părăsit România, adică mai mulți decât au intrat.

De la declanşarea războiului în Ucraina şi până la data de 10 martie, ora 24.00, la nivel naţional, au intrat în România 364.518 cetăţeni ucraineni şi au ieşit 282.497, mai precizează IGPF, ceea ce înseamnă că, în momentul de față, mai sunt 80.021 de refugiați ucraineni la noi în țară (22% din totalul celor intrați).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Cine este preotul mare mason, cu o avere uriașă, care conduce...

Prezența preoților, în special a celor cu funcții mari în Biserica Ortodoxă Română, în rândurile masoneriei este arhicunoscută, dar Patriarhia Română a negat că...