România va dona o parte din vaccinurile anti-coronavirus Republicii Moldova

România va primi de la Uniunea Europeană 4% din vaccinurile anti-coronavirus. Conform președintelui PNL Diaspora, o parte din doze vor fi donate către Republica Moldova.

Senatorul Viorel Badea, președintele PNL Diaspora, spune că Guvernul liberal a hotărât să doneze o parte din vaccinurile anti-coronavirus pe care le va primi de la UE Republicii Moldova.

„Așa cum am anunțat zilele trecute, în drumul spre Basarabia i-am făcut o vizită și bunului meu prieten, Nelu Tătaru, ministrul sănătății. Discutând despre proiectele comune din domeniul sănătății care vor lega cele doua maluri ale Prutului, dl. ministru m-a rugat să transmit basarabenilor o veste bună.(…)Așa cum știți, Uniunea Europeană a contractat o primă tranșă de 30 de milioane de doze de vaccin împotriva COVID-19, România urmând să beneficieze de 4% din totalul acestor doze. Din cantitatea care revine țării noastre, guvernul liberal a decis să doneze o parte Basarabiei. Numai împreună, uniți, putem trece peste această provocare”, potrivit unei declarații a lui Badea de pe pagina de Facebook a PNL Diaspora.

Până în acest moment Republica Moldova nu a semnat niciun contract cu un producător de vaccinuri anti-coronavirus, conform HotNews.

Conform Biroului Regional OMS pentru Europa, un procent de 31% din cetățenii Republicii Moldova ar accepta să se vaccineze împotriva Covid-19, potrivit Agora.md.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...