România va dona o parte din vaccinurile anti-coronavirus Republicii Moldova

România va primi de la Uniunea Europeană 4% din vaccinurile anti-coronavirus. Conform președintelui PNL Diaspora, o parte din doze vor fi donate către Republica Moldova.

Senatorul Viorel Badea, președintele PNL Diaspora, spune că Guvernul liberal a hotărât să doneze o parte din vaccinurile anti-coronavirus pe care le va primi de la UE Republicii Moldova.

„Așa cum am anunțat zilele trecute, în drumul spre Basarabia i-am făcut o vizită și bunului meu prieten, Nelu Tătaru, ministrul sănătății. Discutând despre proiectele comune din domeniul sănătății care vor lega cele doua maluri ale Prutului, dl. ministru m-a rugat să transmit basarabenilor o veste bună.(…)Așa cum știți, Uniunea Europeană a contractat o primă tranșă de 30 de milioane de doze de vaccin împotriva COVID-19, România urmând să beneficieze de 4% din totalul acestor doze. Din cantitatea care revine țării noastre, guvernul liberal a decis să doneze o parte Basarabiei. Numai împreună, uniți, putem trece peste această provocare”, potrivit unei declarații a lui Badea de pe pagina de Facebook a PNL Diaspora.

Până în acest moment Republica Moldova nu a semnat niciun contract cu un producător de vaccinuri anti-coronavirus, conform HotNews.

Conform Biroului Regional OMS pentru Europa, un procent de 31% din cetățenii Republicii Moldova ar accepta să se vaccineze împotriva Covid-19, potrivit Agora.md.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole