România va trimite arme în Ucraina

17 din cele 27 de state membre ale Uniunii Europene au convenit, luni, să cumpere în comun muniție de artilerie, care, ulterior va ajunge în Ucraina. Printre aceste țări se numără și România.

Proiectul comun de achiziție prevede transferul a un milion de obuze, în valoare de două miliarde de euro în trei etape de transfer către Ucraina.Decizia Consiliului miniștrilor europeni de externe și ai apărării este susținută de șeful diplomației europene, Josep Borrell, care a declarat că statele care au semnat planul vor furniza muniție Ucrainei din stocuri proprii, urmând să fie compensate cu 60% din valoarea lor.

Țări, precum Ungaria și Bulgaria nu vor participa la procesul de achiziție în comun. Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, va prezenta un raport al Alianței pe 2022, cu accent pe situația din Ucraina.

1 COMENTARIU

  1. Deci ,care mai aveti pe acasa ,obuze,acum e momentul sa scapati de ele,pt ca operatiunea de casare ,este costisitoare si periculoasa si in plus se plateste pt ele si nu la pret de fier vechi,!! Pericolul,ar fi ca ,,vecinii,,sa nu trimeata inapoi,unele noi !!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...