Românii nevaccinați îi umilesc pe angajații DSP din cauză că nu vor să stea în carantină

În timp ce aglomerația de la granița de vest a țării își spune cuvântul, revolta și nervii se revarsă asupra angajaților DSP. Aceștia sunt umiliți de către nevaccinați, deoarece trebuie să stea în carantină.

Ministrul sănătății, Alexandru Rafila, consideră inacceptabil un asemenea comportament și atrage atenția că acești angajați sunt cei de care va depinde gestionarea viitorului val pandemic.

În vama Nădlac 2, aproape 80% dintre cei care au intrat, sâmbătă, în țară, au fost carantinați.  Duminică, până la ora 16:00, primiseră decizie de carantinare la acest punct vamal alți 1.500 de oameni. Deși în vamă există un centru de vaccinare, doar două persoane din 1.500 au decis să se imunizeze anti-COVID. 

Au fost cazuri în care ne-au scuipat

Noi nu stăm, noi lucrăm, încercăm să-i ajutăm să nu stea în frig. Din păcate nu au răbdare, s-au întâmplat cazuri în care ne-au scuipat. Nu e frumos, nu este etic”, a delcarat Diana Abrudan, medic DSP Arad, potrivit Digi24.

Avem și sprijinul jandarmilor, care de multe ori intervin ca să calmeze spiritele. Să sperăm că trecem peste această perioadă nefastă”, a menționat Horea Timiș.

Vămile sunt oricum aglomerate, cu sau fără triaj epidemiologic. Triajul epidemiologic este, într-adevăr, una dintre cauze, dar nu cea principală. La intrarea în țară sunt coloane de 5-6 kilometri și sunt mii de cetățeni. Noi suntem o etapă în acest flux”, a punctat directorul DSP Arad.

De sâmbătă până duminică, prin punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări, au trecut peste 168 de mii de persoane, cu aproximativ 48.500 de mijloace de transport, potrivit Poliției de Frontieră. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...