Rompetrol: Două dintre persoanele rănite la Petromidia au arsuri pe 25-30% din suprafaţa corpului

Două dintre persoanele rănite în explozia de vineri de la rafinăria Petromidia se află la spitalul Floreasca din Capitală, cu arsuri pe 25-30% din suprafaţa corpului, în timp ce un alt rănit a fost operat şi este în afara oricărui pericol la Spitalul Judeţean din Constanţa.

A patra victimă a suferit răni uşoare şi a fost externată deja, se arată într-un comunicat al Rompetrol.

În urma incidentului de ieri, de pe platforma industrială Petromidia, patru colegi (trei din cadrul companiei Rompetrol Rafinare, unul, angajat al Rominserv), au fost spitalizaţi. Aceştia au fost internaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Constanţa, iar doi dintre ei au fost transferaţi, ulterior, către Spitalul Clinic de Urgenţă „Floreasca” Bucureşti, după stabilizare şi îngrijirile medicale de specialitate„, se precizează în comunicat.

În acest moment, starea celor doi colegi transferaţi la Bucureşti este stabilă, ei fiind în comă indusă, conform procedurilor medicale pentru tratamentele de specialitate şi alinarea durerilor.

Suntem alături de familiile acestora şi cadrele medicale pentru a le asigura cele mai bune tratamente medicale. Cel mai grav rănit dintre aceştia este colegul de 53 de ani, operator, care a fost evaluat iniţial cu arsuri pe 45% din suprafaţa corpului. Reevaluarea realizată în cursul serii de ieri (vineri – n.r.) a relevat faptul că arsurile sunt pe 30% din suprafaţa corpului. Al doilea coleg (58 de ani, compresorist în cadrul rafinăriei) se află în unitatea medicală din Capitală cu răni pe 25-30% din suprafaţa corpului”, se mai arată în comunicat.

Procesele tehnologice sunt oprite

Vineri, Rompetrol anunţa că va oferi sprijin pentru un eventual transfer în afara ţării al răniţilor, în funcţie de situaţia lor medicală. În ceea ce priveşte starea celor internaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Constanţa, o persoană (53 de ani, lucrător instrumentare şi control) a fost deja externată, având răni minore. Al doilea coleg (27 de ani, operator) a suferit o operaţie în zona şoldului şi este în afara oricărui pericol. Acesta este stabil, conştient şi ţinut sub observaţie de medicii constănţeni în secţia post-operatorie.

Compania este alături de familiile tuturor colegilor şi oferim sprijin în aceste momente de grea încercare. În acelaşi timp, Rompetrol Rafinare oferă sprijin autorităţilor de resort pentru o evaluare şi investigare rapidă a cauzelor care au stat la baza incidentului de ieri”, mai spun responsabilii companiei petroliere. Conform monitorizărilor realizate intern şi de către autorităţile de mediu, în cursul zilei de vineri nu s-au înregistrat depăşiri ale valorilor limită pentru indicatorii de mediu, iar norul de fum generat de incident s-a deplasat spre mare. Nu au fost afectate zonele populate din apropierea rafinăriei (oraşul Năvodari, comuna Corbu şi staţiunile turistice din zona limitrofă).

Procesele tehnologice sunt oprite, zona incidentului este securizată şi monitorizată şi nu există riscuri pentru angajaţi sau mediul înconjurător, precizează compania.

O explozie urmată de un incendiu s-a produs vineri la rafinăria Petromidia, deţinută de grupul KMGI, fostul Rompetrol Group. Incendiul a avut loc la instalaţia de hidrofinare petrol motorină. Autorităţile au activa Planul Roşu de Intervenţie, iar localnicii au fost alertaţi prin mesaj RO-ALERT despre degajările mari de fum.

Din păcate, un angajat al rafinăriei şi-a pierdut viaţa în acest incident.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole