Romprest contraatacă în scandalul gunoaielor din Sectorul 1: contestă amenzile și cere o nouă executare silită

Operatorul de salubritate s-a adresat joi magistraților Judecătoriei Sector 1 București pentru anularea unui proces verbal de contravenție dat de Poliția Locală. În paralel, în aceeași zi, și Consiliul Local al Sector 1 a cerut suspendarea executării silite într-un nou dosar referitor la neplata facturilor către Romprest.

Primăria Sectorului 1 a anunțat că la începutul lunii iunie Poliția Locală a aplicat companiei Romprest Service amenzi în valoare totală de 160.000 de lei.
Cele mai mari sancţiuni, în valoare de 60.000 de lei şi de 80.000 de lei, au fost pentru nerespectarea notificărilor autorităţii contractuale, după ce Poliţia Locală a indicat companiei Romprest locurile exacte pentru ridicarea depozitelor de deşeuri, iar aceasta nu s-a conformat, spune primăria.

Alte patru contravenţii, în valoare totală de 20.000 de lei, au fost date pentru nerespectarea programului de salubrizare menţionat în contractul de delegare a gestiunii prestării serviciilor de salubritate.

În total, de la începutul anului și până în prezent operatorul de servicii a contestat în instanță 12 amenzi primite de la Poliția Locală a Sectorului 1.

În cazuri precedente, Romprest a obținut în isnatnță o dimunuare a valorii amenzilor.  De exemplu, în cazul unui  proces verbal de contravenție din 6.12.2020 magistrații au decis să reducă amenda contravenţională aplicată de la suma de 4.000 lei la suma de 3.000 lei.

Tot joi, Consiliul Local al Sectorului 1 a făcut contestație la executarea silită cerută de Romprest în cazul unei facturi neplătire. Precedentele opt solicitări au fost toate soluționate în favoarea companiei. Ultima a fost miercuri când magistrații au decis ca factura emisă în 14.04.2021, scadentă la data de 29.04.2021, să fie achitată „până la concurenţa sumei de 1.434.623,78 lei, prin toate formele de executare, precum şi a cheltuielilor de executare”.

Operatorul de salubritate susține că ar avea de încasat peste 120 de milioane pentru servicii prestate și neachitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Austria este una dintre țările care se opune ca România să adere la spațiul Schngen SURSA FOTO: https://www.schengenvisainfo.com/

Ce a cerut Austria ca România să intre în Spațiul Schengen

Refuzul categoric al Austriei de a intra România în Spațiul Schengen ascunde o mulțime de interese economice și financiare uriașe. Potrivit informațiilor noastre provenite din...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...