Romsilva scoate la vânzare 700.000 mc de lemn pentru foc pentru populație

Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva va mai scoate la vânzare, până la sfârșitul anului, 700.000 mc de lemn pentru foc din pădurile proprietatea publică a statului pentru populație la un preţ mediu de valorificare de 183,21 lei, fără TVA, a anunțat regia. În total, Romsilva va furniza, în 2021, peste 1,7 milioane metri cubi (mc) de lemn pentru foc, cantitate ce va fi pusă pe piaţă direct către persoanele fizice interesate.

În prezent, în depozitele ocoalelor silvice din cadrul Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva se află un stoc de circa 250.000 mc pentru încălzirea locuinţelor.

„Preţul mediu de valorificare a lemnului pentru foc din acest an este de 183,21 lei, fără TVA, iar preţul variază în funcţie de specie, sortiment şi locul de livrare. Numeroase ocoale silvice din cadrul Romsilva asigură, contra cost, şi transportul lemnelor pentru foc”, se arată într-un comunicat al Romsilva.

Preţurile şi volumele de lemn pentru foc sunt afişate la sediile ocoalelor silvice din cadrul Romsilva şi, în format electronic şi centralizat, pe pagina de internet www.rosilva.ro, la secţiunea „Disponibil lemn pentru foc”, datele fiind actualizate periodic.

Romsilva administrează 3,13 milioane hectare păduri proprietatea publică a statului, circa 48% din pădurile ţării, şi asigură servicii silvice pentru circa un milion hectare de păduri aflate în alte forme de proprietate.  

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole