Rugăciunea Sfântului Stelian pentru ocrotirea copiilor și a mamelor

Sfântul Stelian Paflagonul, ocrotitorul pruncilor și al familiei creștine, este prăznuit pe 26 noiembrie. Sfântul Stelian s-a născut in secolul al VI-lea, la Adrianopolis, în provincia Paflagonia din Asia Mica (pe teritoriul Turciei de astăzi), într-o familie foarte bogata.

Luând sub ocrotirea ta pe mame si pe copii, ferindu-i de î
ntristare și de boala, arată-te grabnic vindecător al suferințelor și al bolilor sufletești si trupești ale celor ce te laudă pe tine. Bucură-te, Sfinte Steliane, mare făcător de minuni!

Sfântul Stelian, cunoscut îndeobște ca ocrotitor al pruncilor, a fost sfințit și s-a făcut locaș al Duhului Sfânt încă din pântecele maicii sale.

Întru toate era curat și plin de dragoste. Pentru aceasta, la vremea potrivită, și-a împărțit bogăția pe care o avea săracilor și s-a făcut monah. Dorind să se adâncească în rugăciune și în cunoașterea lui Dumnezeu, a plecat în pustie.

A intrat într-o peșteră în care primea hrana de la dumnezeiescul înger. Primește puterea de vindecă poporul de diverse boli.

Din viața să aflăm că într-o zi,  a venit în popor o boală aducătoare de moarte și mureau într-una pruncii, iar părinții rămâneau fără de copii.

Știind mai mulți de nevoitorul și pustnicul Stelian, au început a-l lua mijlocitor înaintea lui Dumnezeu, pentru vindecarea copiilor. Maicile care s-au rugat Sfântului Stelian au dobândit alți prunci, iar pruncii bolnavi au fost tămăduiți.

Sfântul Cuvios Stelian Paflagonul este pictat în mod obișnuit cu un copil în brațe, pentru neobosită să misiune de a-i apăra pe cei mici, ajutându-i în mod special pe copiii bolnavi.

Moaștele Sfântului Stelian în BucureștiSfantul Cuvios Stelian

Biserica Sfântul Stelian, numită „Lucaci”, din București, este mult iubită de credincioși, aceștia găsindu-și adesea alinare la raclă cu Moaștele Sfântului Stelian. Biserica, zidită în anul 1736, de către mitropolitul Ștefan al Țării Românești, a fost refăcută peste ceva vreme, rămânând în picioare până astăzi. Dintre vechile odoare de la biserica mitropolitului Ștefan, biserica a moștenit moaștele Sfântului Cuvios Stelian, dar și ale Sfinților Haralambie, Elefterie și Onufrie, conform crestinortodox.ro.

Cu trecerea timpului, crescând evlavia creștinilor față de Cuviosul Stelian, pe lângă hramul Sfântul Nicolae, biserica a mai căpătat încă un hram, și anume pe Sfântul Stelian. Astfel, aceasta este singura biserică din București cu acest hram. Slujbele de fiecare miercuri, săvârșite în cinstea cuviosului, și prăznuirea numelui său, la 26 noiembrie, atrag numeroși credincioși.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban. Iubita lui Orban dă detalii șocante...

Ludovic Orban a avut o amantă mult mai tânără decât el, pe vremea când era premier. Tânăra, Cristina Todoran, supărată, probabil, de faptul că...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...