Rugăciuni, nu shopping: De ce închid polonezii magazinele duminica

Ministrul Familiei din Polonia, Marlena Malag, a declarat că „duminica este cea mai importantă zi a săptămânii”. Această zi ar trebui să fie petrecută cu familia. Este timpul ca familia să se roage, nu să petreacă timpul în magazin”.

Ministrul polonez susține că va organiza o masă rotundă cu reprezentanți din industrie pentru a le cere să respecte „pe deplin interdicția comercială de duminică”.

„Vom lucra la această idee pentru a o operaționaliza. Planificăm o astfel de întâlnire. Trebuie să fie implicat și Inspectoratul de Muncă pentru a pune în aplicare efectiv ceea ce este prevăzut în lege, deoarece legea care interzice activitatea comercială duminica este un act strict”, a spus Malag, potrivit Business Insider.

E din 2018, dar…

Interdicția Poloniei privind comerțul duminica a fost introdusă în 2018 de guvernul conservator condus de Partidul Lege și Justiție (PiS), ca răspuns la o inițiativă lansată de sindicatul „Solidaritatea” și susținută de biserica catolică.

Restricțiile conțin o serie de excepții, pe care unele lanțuri de retail au încercat să le exploateze. La începutul acestui an, guvernul a eliminat o astfel de excepție care permitea magazinelor să rămână deschise dacă ofereau servicii poștale. De asemenea, unii comercianți și-au ținut magazinele deschise folosind case de marcat cu autoservire, cu un angajat oficial „aranjand doar mărfurile pe rafturi”.

Biedronka, unul dintre cele mai mari lanțuri de supermarketuri din Polonia, a găsit pentru o vreme o modalitate nouă de a ocoli restricțiile, prin transformarea unor secțiuni din magazine în biblioteci sau centre medicale. În cele din urmă, compania a renunțat la idee, potrivit sindicatului „Solidaritatea”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...
Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...