Rușii „construiesc” propriul Google Play

Dezvoltatorii ruşi de tehnologie construiesc o alternativă la magazinul Google Play al grupului Alphabet şi intenţionează să o lanseze pe 9 mai, o sărbătoare naţională în Rusia care sărbătoreşte victoria în Al Doilea Război Mondial, a declarat marţi organizaţia din spatele iniţiativei, potrivit Reuters.

YouTube şi Google Play au suspendat luna aceasta toate serviciile bazate pe plăţi din Rusia, inclusiv abonamentele, deoarece sancţiunile occidentale aplicate în urma acţiunilor militare ale Rusiei în Ucraina au început să perovoace probleme bancare în ţară.

Din păcate, ruşii nu mai pot folosi în mod normal Google Play pentru a cumpăra aplicaţii, iar dezvoltatorii şi-au pierdut sursa de venit. De aceea am creat un magazin de aplicaţii rusesc, NashStore”, a declarat Vladimir Zikov, director de proiecte la Digital Platforms, o organizaţie axată pe dezvoltarea digitală.

NashStore, care se traduce în engleză ca ”OurStore”, va servi dispozitive mobile Android şi ar trebui să fie în cele din urmă compatibil cu cardurile bancare ruseşti Mir, se arată în comunicat.

Rusia organizează în mod tradiţional o etalare patriotică a puterii militare pe 9 mai, cu o paradă care trece prin Piaţa Roşie din Moscova, commemorând aniversarea victoriei Uniunii Sovietice asupra Germaniei naziste în Al Doilea Război Mondial.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...