Ministrul Muncii a anunțat câți au beneficiat de bonusul de 2.500 de lei pentru munca de acasă

Măsura guvernamentală, de a sprijini cu 2.500 de lei fiecare persoană care lucrează de acasă, are deja un număr de 11.000 de beneficiari. Suma totală achitată se ridică la 27,4 milioane lei, a anunțat Violeta Alexandru, ministrul Muncii.

Conform acesteia, au fost deja achitate bonificații consistente celor care au avut nevoie de ajutor  pentru a-și cumpăra echipamente cu care să lucreze de acasă.

„Am inițiat în urmă cu câteva săptămâni un act normativ care permite angajatorilor din mediul privat să solicite fonduri pentru activitatea de telemuncă, e vorba de 2.500 de lei per fiecare salariat. Din informațiile pe care le am de la AJOFM, sunt aproximativ 11.000 de salariați au beneficiat de sumele prin care își pot achiziționa echipamentele necesare, cu o plată totală de 27,4 milioane de lei”, a anunțat Alexandru în cadrul unei conferințe de presă susținută vineri.

Pe 1 iulie, ministrul anunța că a introdus în ordonanţa de urgenţă o prevedere care se adresează celor care au lucrat în regim de telemuncă în perioada stării de urgenţă. Promitea atunci 2.500 de lei pentru fiecare „telesalariat”, urmând ca banii să fie acordaţi o singură dată pentru echipamente necesare desfăşurării activităţii în regim de telemuncă.

„Suma se acordă angajatorilor pentru angajaţi, care ar fi trebuit să fie în perioada stării de urgenţă în această activitate de telemuncă pentru minim 15 zile”, declara atunci Alexandru.

Aceasta estima un număr de 700.000 de beneficiari și un impact bugetar de 2,5 miliarde de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...