S-a confirmat ce se va întâmpla cu Jocurile Olimpice de la Tokyo

Comitetul Internațional Olimpic a anunțat că nu se pune problema dacă vor avea loc Jocurile Olimpice de la Tokyo, ci modul cum se vor desfășura competițiile. 

În timpul unor declarații făcute după o reuniune a Comitetului Executiv, președintele CIO Thomas Bach, a adresat un apel la răbdare și a precizat că se depun eforturi în acest moment pentru a se găsi o modalitate sigură de desfășuare a competiției. Thomas Bach a negat informațiile potrivit cărora JO de la Tokyo ar putea fi anulate.

Recent, Taro Kono, ministru al Reformei administrative şi personaj cheie al guvernului nipon, a refuzat să excludă eventualitatea ca Jocurile să fie anulate, Tokyo şi alte departamente din Japonia fiind în stare de urgenţă până cel puţin pe 7 februarie. „Ţinând cont de situaţia coronavirusului, orice se poate întâmpla”, a declarat Kono într-o conferinţă de presă.

Susținerea populației a scăzut

„Comitetul de organizare şi CIO (Comitetul Internaţional Olimpic) trebuie să reflecteze la planuri de salvare”, a adăugat ministrul, insistând asupra faptului că executivul nipon va pregăti „ferm” Jocurile Olimpice şi paralimpice. Kono este primul responsabil politic de rang înalt care se detaşează public de linia premierului Yoshihide Suga, care susţine că Japonia va putea organiza „jocuri sigure şi securizate” în această vară.

În ciuda vaccinurilor care vor sosi în Japonia în lunile următoare, susţinerea populaţiei nipone pentru Jocurile Olimpice a scăzut considerabil. Un recent sondaj în arhipelag a arătat că 80 la sută din persoanele chestionate consideră că Jocurile ar trebui amânate din nou sau pur şi simplu anulate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...