Premieră în România: Direcție pentru susținerea copiilor din familii plecate la muncă în străinătate. Cum va funcționa

Ministrul Gabriela Firea a anunțat că a înființat în Ministerul Familiei o direcție care să se ocupe de susținerea copiilor ce provin din familii plecate la muncă în străinătate.

O ultimă statistică arată că peste 12.000 de copii au ambii părinți departe de casă, într-o altă țară

Copiii românilor plecați la muncă peste hotare nu trebuie neglijați! O ultimă statistică arată că peste 12.000 de copii au ambii părinți departe de casă, într-o altă țară , și au rămas în grija bunicilor, fraților mai mari sau a altor rude. Numărul copiilor rămași în țară cu doar unul dintre părinți este de șase ori mai mare”, a scris ministrul Familiei, luni, pe Facebook.

Neoficial, spune Gabriela Firea, acești copii sunt mult mai mulți. „Cu gândul la ei am înființat, în premieră în România, o direcție în Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalității de Șanse care să se ocupe de susținerea copiilor care provin din familii plecate la muncă în străinătate. În primul rând, trebuie să știm de ei și vom sprijini primăriile și consiliile județene să-i numărăm chiar pe toți. Avem nevoie și de ajutorul instituțiilor care sunt în legătură directă cu românii de peste granițe”, a adăugat prim-vicepreședinta PSD.

3.000 de copii merg în fiecare an la mare sau la munte, în România

Ea a precizat că a avut o întâlnire de lucru cu Gheorghe Câciu, secretar de stat în Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

De 30 de ani are contact cu românii din Diaspora și gândim împreună politici publice pentru a le face mai ușoară despărțirea de casă și țara natală. Pentru început, includem copiii rămași în țară în proiectul taberelor pe care Departamentul pentru Românii de Pretutindeni le organizează anual copiilor din Diaspora. Trei mii de copii merg în fiecare an la mare sau la munte, în România. O prioritate rămâne modificarea legii privind protecția și drepturilor copilului prin care reglementăm desemnarea unei persoane responsabile de creșterea unui copil a cărui părinți sunt plecați la muncă în străinătate. Practic, ne asigurăm că știm în fiecare clipă cine se îngrijește de acești copii, dacă au toate condițiile necesare unei creșteri frumoase”, a mai spus Gabriela Firea pe Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...