S-a lansat City Card: un singur bilet sau abonament pe toate mijloacele de transport din București – Ilfov. Noile tarife

Cei care folosesc transportul public în zona București – Ilfov pot utiliza de astăzi City Card, respectiv un singur bilet sau abonament pe toate mijloacele de transport din zonă.

De astăzi se poate călători cu un singur bilet sau abonament pe toate mijloacele de transport disponibile în zona București-Ilfov: tren, metrou, autobuz, tramvai și troilebuz! Am semnat Ordinul de ministru necesar”, a transmis Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor.

Noile titluri de călătorie sunt valabile pentru intervale de: 24 h/ 72 h/ 1 lună/ 6 luni/ 12 luni.

Titlurile de călătorie metropolitane integrate cu valabilitate de 24 de ore și 72 de ore permit oricâte transbordări pe orice vehicul de transport de suprafață, metrou și feroviar doar pe ruta: Gara de Nord (staţia Bucureşti Nord) – Aeroportul Henri Coandă, în regiunea București-Ilfov.

Tarifele City Card

În prima etapă, CFR Călători va vinde doar carduri preîncărcate cu titluri de călătorie de tip orar: abonament metropolitan integrat de 24 ore, respectiv 72 ore, iar celelalte tipuri (valabile 1 lună, 6 luni sau 12 luni, S-M-F, S-F sau M-F) se vând prin punctele de vânzare ale STB și respectiv Metrorex. De asemenea, trenurile CFR Călători spre/dinspre aeroport sunt dotate cu validatoare STB.

Titluri de călătorie metropolitane integrate

Abonament metropolitan integrat/24 ore – 20 lei

Abonament metropolitan integrat/72 ore – 40 lei

Abonament metropolitan integrat/1 lună – 140,00 lei (suprafață + feroviar sau metrou + feroviar), respectiv 210,00 lei (suprafață + metrou + feroviar)

Abonament metropolitan integrat/6 luni – 800 lei (suprafață + feroviar sau metrou + feroviar), respectiv 1.100 lei (suprafață + metrou + feroviar)

Abonament metropolitan integrat/12 luni – 1.400 lei  (suprafață + feroviar sau metrou + feroviar), respectiv 2.000 lei (suprafață + metrou + feroviar)

Bucureştenii sau ilfovenii care fac naveta zilnică spre sau dinspre Mogoşoaia şi Otopeni pot opta pentru abonamentele cu valabilitate 1 lună, 6 luni sau 12 luni ce permit utilizarea trenului pe ruta București Nord – Aeroport Henri Conadă, metroul şi transportul public de suprafaţă.

Turiştii care ajung în Aeroportul Henri Coandă au la dispoziţie un card de călătorie de 20 de lei valabil 24 ore sau unul de 40 de lei valabil 72 ore, ce oferă accesul complet la tren de la Aeroportul Henri Coandă la stația București Nord și retur, la transportul public de suprafaţă și metrou în București.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...