S-a scufundat platforma pentru copii cu dizabilități, inaugurată acum o lună de Raluca Turcan. Nu a funcționat nici măcar o zi FOTO

Platforma, un centru itinerant pentru copiii cu dizabilităţi din Delta Dunării, s-a scufundat, vineri, 15 octombrie, la Mahmudia. Aceasta a fost inaugurat de ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Raluca Turcan, la 22 septembrie și încă nu începuse activitatea. Sâmbătă dimineaţă încep lucrările de repunere pe poziţie a pontonului, asigură autoritățile.

 Platforma este un centru mobil de terapie, pentru copiii cu dizabilităţi din Delta Dunării. Aflată la Mahmudia, în staționare, aceasta s-a scufundat la mal. În fotografiile publicate pe rețelele de socializare se observă că pontonul se află scufundat jumătate în apele Dunării.

”Un localnic îmi spunea că platforma lua apă încă de la momentul inaugurării. Dimineață, primesc o poză cu pontonul la fel de scufundat ca guvernarea lui Cîțu. (…) Raluca Turcan, trimiteți măcar o coroană la fața locului” se arată în postarea pe Facebook a lui Dorelian Bellu.

Gabriel-Teodosie Marinov, directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului din Tulcea, spune că a aflat vineri dimineaţa de situație.

„Dimineaţă am fost înştiinţat de primarul localităţii de acest lucru, că pontonul a ajuns pe mal. Ieri după-amiază, nu dădea semn că ia apă“, a spus el.

Primăria spune că nu e scufundat, doar bandat puțin

Reprezentanții Primăriei Mahmudia au declarat, anterior, că pontonul este doar „puțin bandat” și nicidecum scufundat: „El nu este scufundat. Unde a fost ancorat în zona respectivă apele Dunării erau crescute.

În momentul în care s-au tras apele el s-a bandat puțin, dar nu s-a răsturnat sau a luat apă. Domnul primar a vorbit acum la Consiliul Județean să vină o navă specializată să îl poată îndrepta. Nu are nicio problemă”, a declarat secretarul comunei Mahmudia.

Marinov a dat asigurări că sâmbătă dimineață încep lucrările de repunere pe linia de plutire. El speră că până la finele săptămânii viitoare, procesul să fie finalizat de către specialiştii firmei din Sulina.

Centrul, inaugurat acum 3 săptămâni, nu a fost pus încă în funcțiune

Centrul itinerant urma să circule în Deltă şi în localităţile riverane Dunării pentru a asigura perioade de terapie frecvente şi predictibile pentru copiii cu posibilităţi reduse de transport. Însă el nu a părăsit locul, de la lansare.

„Urma să funcţioneze. Era în plin proces acţiunea de recrutare a personalului; atât specialişti în sănătate, cât şi personal tehnic, mai precis marinari“, spune Gabriel-Teodosie Marinov.

La 22 septembrie, Raluca Turcan, alături de alte șase persoane printre care președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, a tăiat panglica la inaugurarea centrului itinerant pentru copiii cu dizabilități din Delta Dunării.

Turcan a postat atunci mai multe fotografii pe Facebook. Postarea a stârnit ironii în spațiul public, datorită celor șapte persoane cu foarfece în mână, la tăierea unei simple panglici.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole