S Immo, devenit recent proprietar al clădirilor office Campus 6.2 și 6.3 din Politehnică, a respins oferta de preluare a Immofinanz

Adunarea acționarilor S Immo AG, proprietarul clădirilor de birouri Campus 6,2 și 6.3 din Politehnică, a respins tranzacția prin care Immofinanz prelua un pachet majoritar de acțiuni al S Immo, și controlul companiei.

O majoritate de aproximativ 61% din capitalul acționar a votat în favoarea rezoluției privind dreptul maxim de vot. Cu toate acestea, rezoluția nu a primit majoritatea necesară de 75%. Publicațiile privind exercitarea drepturilor de vot și o analiză a comportamentului de vot arată că rezoluția a fost respinsă de trei mari acționari, Aggregate Holdings, EVAX Holding a lui Peter Korbacka și Erste Asset Management – care împreună dețineau aproximativ 28% din voturile acționarilor.

În consecință, nu a fost îndeplinită o condiție pentru oferta de preluare de către Immofinanz a S Immo, astfel compania a decis să nu modifice oferta de preluare care, ca urmare, este acum anulată.

„Votul a creat o oportunitate de a netezi calea combinării ambelor companii și de a forma S Immo și Immofinanz într-un jucător austriac important care poate concura în liga superioară a Europei. Din păcate, acționarii S Immo au decis împotriva acestei propuneri și, prin urmare, oferta noastră nu mai este valabilă”, a explicat Stefan Schönauer, director financiar al Immofinanz.

Immofinanz intenționează să își continue cursul de creștere de succes în conformitate cu strategia corporativă și se bucură de o poziție foarte solidă, cu datorii moderate și aproape un miliard de euro în fonduri lichide. Compania deținea în 2020 circa 192.000 mp, suprafață de birouri închiriabilă și 152.000 mp, spații de retail închiriabile pe piața românească.

Alături de Campus 6.2 și 6.3 S Immo mai deține în România hotelul Novotel, mall-ul Sun Plaza, și clădirile office Sun Offices și The Mark.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

PREMIERĂ: Armata României intră în grevă!

Într-un act fără precedent în istoria Armatei României, Comitetul de Acțiune pentru Desclavagizarea Armatei României a emis o notificare oficială, prin care anunță declanșarea...

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...