Să ne rugăm pentru Benedict al XVI-lea, care este foarte bolnav, ne îndeamnă Papa Francisc

La finalul audienței generale săptămânale, Papa Francisc a cerut credincioșilor, o „rugăciune specială” pentru predecesorul său Benedict al XVI-lea în vârstă de 95 de ani: „Fie ca Domnul să-l susțină în această mărturie de iubire pentru Biserică până la sfârșit”, transmite Vatican news.

Îndemnul Suveranului pontif vine după ce directorul Sălii de Presă a Sfântului Scaun, Matteo Bruni, a declarat: „În ultimele ore a avut loc o agravare, din cauza vârstei înaintate. Situația în acest moment rămâne sub control”.

”În ceea ce privește starea de sănătate a papei emerit, pentru care papa Francisc a cerut rugăciuni la sfârșitul audienței generale din această dimineață, pot confirma că, în ultimele ore, a avut loc o înrăutățire, din cauza vârstei înaintate. Situația în acest moment rămâne sub control, fiind monitorizată în permanență de către medici”.

La finalul declarației, Bruni a precizat că, după audiența generală, „Papa Francisc a mers la mănăstirea Mater Ecclesiae pentru a-l vizita pe Benedict al XVI-lea. Ne alăturăm lui în rugăciunea pentru Papa Emerit”.

Al 265-lea papă

Benedict al XVI-lea este al 265-lea papă al Bisericii Catolice. La 19 aprilie 2005, din balconul Bazilicii Sfântul Petru s-a auzit:  ”Vă anunț vouă o bucurie mare, avem papă – Eminentissimul și Reverendissimul Domnului Joseph, al Sfintei Biserici Romane Cardinal Ratzinger, care și-a ales pentru sine numele Benedict al XVI-lea”.

Solemnitatea inaugurării pontificatului a avut loc în Bazilica Sfântul Petru, în ziua de duminică 24 aprilie 2005. Papa Benedict al XVI-lea își încheia predica cu următoarele cuvinte: „Aș vrea, cu mare forță și mare convingere, plecând de la experiența unei îndelungate vieți personale, să vă spun vouă, iubiți tineri: nu vă temeți de Cristos! El nu ia nimic, ci dăruiește totul. Cine i se dăruiește lui, primește însutit. Da, deschideți, deschideți-i larg porțile lui Cristos – și veți afla adevărata viață. Amin”.

La 11 februarie 2013, papa Benedict al XVI-lea a anunțat că se va retrage la 28 februarie din funcția de suveran pontif, fiind primul papă din Evul Mediu până în prezent face acest gest. El a motivat acest gest prin imposibilitatea de a-și îndeplini misiunea din cauza vârstei și a slăbirii puterilor.

Papa Benedict al XVI-lea și-a ales ca loc de retragere definitivă din viața publică mănăstirea „Mater Ecclesiae”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...