Sahara e de nerecunoscut: Cele trei scenarii pentru fenomenul extrem (Video)

Deşertul Sahara a fost acoperit de zăpadă din cauza temperaturilor scăzute de -3°C.. Cea mai fierbinte zonă de pe glob, deșertul Sahara este acoperit de zăpadă, iar dunele sunt de nerecunoscut.

Potrivit specialiștilor, acest fenomen extrem de rar a fost provocat de încălzirea globală. Începând de la mijlocul secolului al XIX-lea, Planeta înregistrează o multiplicare a evenimentelor meteo extreme în diverse locuri din lume, precum canicule, inundaţii sau uragane. Anul acesta, deșertul Sahara a fost lovit de un val de frig, care a adus temperaturi sub zero grade și ninsoare. Ultima dată când a căzut zăpadă în aceste locuri a fost acum trei ani.

Ar fi vorba despre trei scenarii

Motivul a fost anticiclonul din Asia Centrală, care, deplasându-se în sensul acelor de ceasornic, a dus la îngheț și la ninsoare. Este a patra oară în ultimele decenii,  în 1979, 2017, 2018 şi acum, în 2021, când dunele sunt acoperite cu zăpadă.

Oamenii de știință spun că ar fi vorba despre trei scenarii: în primul, aerosolii sunt singurii factori care contribuie la încălzire climatică, în al doilea, sunt considerate doar mecanismele naturale de forţare, iar în al treilea, emisiile de gaze cu efect de seră sunt luate în calcul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...