Saint-Gobain investește 45 mil. euro la Turda, într-o linie de producție de gips-carton

Saint-Gobain va construi o a doua linie de producție a plăcilor de gips-carton la Turda, România. Investiția, de circa 45 milioane euro, vizează creșterea capacității de producție a plăcilor din gips-carton pentru a satisface nevoile în creștere ale pieței din România și din țările Europei Centrale și de Est, dar și pentru consolidarea poziției de lider a Grupului Saint-Gobain pe piețele de construcții ușoare.

Noua linie va fi operațională în aprilie 2023. În România, Saint-Gobain are aproximativ 1.800 de angajați și are 22 de linii de producție pentru plăci de gips-carton, ipsosuri, vată minerală de sticlă și bazaltică, mortare, sticlă pentru construcții, vitraje auto și abrazivi în 12 situri industriale.

„La Saint-Gobain ne-am asumat misiunea de a susține comunitatea din care facem parte, astfel că, prin această investiție, ne reafirmăm angajamentul pentru partenerii şi clienții noștri din România şi regiunea Europei de Est. Suntem o companie internațională, dar și multi-locală, pe deplin integrată în piețele în care activăm pentru a le susține vitalitatea economică și a contribui la construirea unei lumi mai echitabile și mai durabile, deschise și antrenante”, spune Ovidiu Păscuţiu, CEO, Grupul Saint-Gobain în România.

În România, Saint-Gobain furnizează produse și soluții din gamele Abrasives, Building Glass, Pietta Glass Working, Sekurit, ISOVER, PAM, Rigips şi Weber, cumulând aproximativ 1.800 de angajaţi în 12 situri industriale situate în Brăneşti, Călăraşi, Ploieşti, Satu-Mare, Turda, Suceava şi Vălenii de Munte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...