Şaisprezece copii şi adolescenţi au Covid-19, în judeţul Vrancea. Trei dintre ei sunt internaţi în spital

Şaisprezece copii şi adolescenţi sunt infectaţi cu virusul SARS-CoV-2, în judeţul Vrancea. În acest moment, trei dintre aceştia au nevoie de asistență specializată, în spital, anunță Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vrancea. La nivel național, joi, 16 septembrie, s-au înregistrat 4.441 de cazuri noi de Covid-19.

În prezent, trei minori sunt internaţi în Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) ‘Sf. Pantelimon’ din Focşani ca urmare a infectării cu virusul SARS-COV-2.Alţi 13 sunt în izolare la domiciliu, după ce au fost testaţi pozitiv„, a declarat purtătorul de cuvânt al DSP Vrancea, Silviu Stanciu, pentru AGERPRES.

Un minor de 17 ani a decedat, săptămâna trecută, din cauza coronavirusului. Acesta era internat în secţia de Pediatrie a SJU Focşani. Nu era vaccinat şi prezenta comorbidităţi, potrivit sursei citate.

Numărul infectărilor crește alarmant

Joi, 16 septembrie, în Vrancea se înregistrau peste 250 de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2. Dintre aceștia, 94 de persoane erau spitalizate, opt pe secţia de Terapie Intensivă.

De la începutul pandemiei şi până în prezent, 10.191 de vrânceni care au contractat virusul SARS-CoV-2 s-au vindecat, iar alte 521 de persoane au decedat. Un deces al unui bărbat de 53 de ani, din Tâmboeşti, nevaccinat, care era internat la ATI, a fost raportat în ultimele 24 de ore.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 4.441 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Municipiul București este în top, cu 604 cazuri înregistrate în ultimile 24 de ore.

Până astăzi, 16 septembrie, pe teritoriul României au fost confirmate 1.135.027 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 1.073.552 de pacienți au fost declarați vindecați, iar 35.286 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole