Salarii mai mari pentru angajații Primăriei Capitalei

Publicat: 28 feb. 2024, 18:23, de Mariana Olteanu, în ACTUALITATE , ? cititori
Salarii mai mari pentru angajații Primăriei Capitalei

Primăria Capitalei are în plan să mărească salariile angajaților. În acest sens, în cursul zilei de mâine, Consiliul General al Capitalei va dezbate un proiect de hotărâre prin care sunt stabilite salariile de bază pentru funcțiile din cadrul aparatului de specialitate al primarului general și din cadrul serviciilor și instituțiilor publice de interes local al municipiului.

Comisia economică a CGMB a analizat proiectul și a oferit un aviz nefavorabil. Mai mult, a fost luat în calcul și faptul că, sindicatele nu ar putea agrea această formă a proiectului. Din acest motiv, vor fi adăugate o serie de amendamente.

Salarii mai mari pentru angajații cu studii superioare

Directorul executiv al Direcției Managementul Resurselor Umane, Geta Drăgoi a venit cu completări și a declarat că, hotărârea prevede o creștere de aproximativ 5% pentru angajații cu studii superioare și de 30% pentru personalul cu salarii mici (muncitori, îngrijitori și angajați cu studii medii) în ceea ce privește salariile de bază din cadrul aparatului de specialitate al primarului general, din cadrul Poliției Locale, DGASMB, Direcției de Evidența Persoanelor, ASSMB, Administrației Municipale pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic, ARCUB, Creart, Administrației Străzilor, AFI, Administrației Grădinii Zoologice, ALPAB, ASPA sau Proedus.

Angajații din cultură nu vor beneficia de măriri de salariu și asta pentru că sunt prevăzute grile de salarizare în conformitate cu Legea 153/2017. Mai mult, angajații din acest domeniu au beneficiat deja de o creștere de 5% în luna ianuarie.

„Pentru aceste instituții s-a urmărit micșorarea decalajului dintre personalul cu studii superioare salarizat pe Legea 153 și personalul cu studii superioare salarizat pe grilele administrației”, a indicat Drăgoi. În baza acestui proiect, creșterea fondului de salarii este estimată la 13 – 15%. Strict pentru angajații Primăriei, creșterea ar fi de aproximativ 7%.