Salariile din învățământ ar putea crește cu 10%. Ce categorii profesionale sunt vizate

Diriginții, antrenorii de performanță, învățătorii, educatoarele sau institutorii sunt doar câteva dintre categoriile care ar putea primi un spor de 10% la salariul de bază. Un proiect de lege în acest sens a trecut deja de Senat și a fost avizat la Comisia de Educație din Camera Deputaților.

Personalul didactic care îndeplinește funcția de diriginte, profesor/ antrenor grupa de performanță din cadrul Cluburilor Sportive Școlare sau Cluburilor Sportive Universitare, învățătorii, educatoarele, institutorii, profesorii pentru învățământul primar, profesorii pentru învățământul preșcolar beneficiază de o majorare de 10% la salariul de bază”, se arată în forma legii adoptată deja la Senat.

Proiectul a fost deja avizat favorabil de Consiliul Economic și Social și de cel Legislativ. Marți a primit undă verde marți și din partea Comisiei de Educație din Camera Deputaților.

Unul dintre aspectele cele mai disputate în comisie a fost cel legat de introducerea în lista beneficiarilor a profesorilor – antrenori din cadrul Cluburilor Sportive.

Experiența de la catedră mi-a arătat cât de preocupați sunt antrenorii de rezultatele școlare ale elevilor și de viața lor personală. Am susținut păstrarea lor în categoria beneficiarilor pentru că, de multe ori, antrenorii sunt ca și părinții elevilor”, explică deputatul Onuț Atanasiu (PNL), vicepreședintele Comisiei de Educație din Camera Deputaților, motivul pentru care a fost menținută această categorie în lista beneficiarilor.

Conform inițiatorilor, efortul bugetar estimat ar fi de aproximativ 5 milioane de lei.

Miercuri, proiectul se află în dezbatere la Comisia pentru egalitatea de şanse pentru femei şi bărbaţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole